Teknoloji

Oppo A12 resmiyet kazandı: Helio P35 işlemci, 6.22 inç ekran

oppo a12

Oppo A12, bir süredir devam eden sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıktı. Giriş seviyesinde konumlanan akıllı telefon, ilk olarak Endonezya’da raflardaki yerini alacak. Damla şeklinde çentikli bir ekrana sahip olan Oppo A12’nin kalbinde Helio P35 işlemci bulunuyor.

Oppo A12’nin 6.22 inç büyüklüğündeki LCD ekranı, HD+ çözünürlüğe sahip. Ekranın üstündeki çentik, 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya da ev sahipliği yapıyor. Görüntü oranı 19:9 olan ekranı Gorilla Glass 3 cam koruyor.

Akıllı telefonun polikarbon kaplı arka panelinde ise kullanıcıları iki sensörlü arka kamera kurulumu ve yuvarlak parmak izi tarayıcısı karşılıyor. Kamera sisteminde 13 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Bu sisteme LED flaş da eşlik ediyor.

Helio P35’i 3 veya 4 GB RAM destekliyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32 ve 64 GB. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi microUSB girişi üzerinden doldurulan 4230 mAh kapasiteli pili veriyor. A12 kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkıyor. ColorOS 6.1.2 kullanıcı arayüzü bu işletim sistemini tamamlıyor.

Oppo A12, siyah ve mavi renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Endonezya’da 2 milyon 499 binden (1117 TL) başlayan fiyatlarla satılacak olan telefonun uluslararası çıkış takvimi konusunda bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER