Teknoloji

Oppo’nun 10x zoom yapabilen telefonu ufukta göründü

oppo find x x2

Oppo, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) 10X zoom teknolojisini sergilemiş ve bu teknolojiyi taşıyan bir telefon üstünde çalıştığını açıklamıştı. 4065 mAh kapasiteli pile sahip olacağı söylenen telefonun nisan ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çinli üretici bu telefonda Snapdragon 855 işlemci kullanacağının işaretini de daha önce vermişti.

Bu telefonun varlığına dair en somut sızıntı da sonunda ortaya çıktı. Snapdragon 855 taşıyan bir Oppo telefonu, OP46C3 model numarasıyla AnTuTu benchmark testinden geçti. Telefon 11Rs ismiyle gizlenmeye çalışılsa da, söz konusu model 2017’nin kasım ayında Snapdragon 660 işlemciyle tanıtıldığı için bunun bir numara olduğunu anlamak pek zor olmuyor.

Şirket benzer bir numarayı MWC 2019’da 10x zoom teknolojisini sergilediği prototipler için de yapmıştı. Dolayısıyla benchmark testinden geçen cihazın Find X’in takipçisi olma ihtimali epey yüksek görünüyor. Şirketin Find Z markasının ticari haklarını aldığını, dolayısıyla telefonun bu isimle resmiyet kazanabileceğini belirtmekte fayda var.

AnTuTu benchmark testi, Oppo’nun telefonuna dair başka ipuçları da veriyor. Android 9 Pie işletim sistemiyle çalışan telefonda Snapdragon 855’e 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının eşlik ettiği görülüyor. Ekranın boyutu konusunda bir bilgi olmasa da, çözünürlüğünün 2340 x 1080 piksel olacağı da benchmark testiyle ortaya çıkıyor. Akıllı telefon testten 371849 puanla ayrılıyor.

Test sonuçlarına göre, Oppo yeni telefonunda 16 megapiksel ön kamera ve 12 megapiksel arka kamera sunacak. Ancak Oppo’nun yeni akıllı telefonunda 48 megapiksel çözünürlüklü bir arka kameraya yer verme ihtimali daha yüksek görünüyor. Dolayısıyla benchmark testinin 12 megapiksel derken varsayılan resim boyutunu işaret etmesinin daha kuvvetli bir seçenek olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER