Teknoloji

Opera Max’e YouTube ve Netflix desteği eklendi

opera-max-190815

Opera, Android platformu için hazırladığı Opera Max uygulamasına uzun süredir beklenen YouTube ve Netflix desteğini ekledi. İçerikleri sıkıştıran ve veri paketini aşmadan çevrim içi ortamda gezinmeyi mümkün kılan Opera Max, 3G/4G/LTE ve Wi-Fi ağlarında yüzde 50’ye kadar veri tasarrufu sağlıyor. Opera Max’in böbürlenirken en çok dikkat çektiği noktalardan birisi de, kalite kaybının en düşük seviyede ve kullanıcıların fark edemeyeceği bir ölçüde gerçekleşmesi.

Opera Max uygulamasında daha önce bulunmayan YouTube ve Netflix destekleri de, son güncellemeyle uygulamaya eklendi. Böylelikle Opera Max, Netflix ve YouTube videolarında da herhangi bir kalite kaybı olmadan veri sıkıştırması yapabilecek. Sıkıştırılma işlemi, video yükleme sürelerinin de kısalmasını sağlıyor.

Ekstra video sıkıştırma özelliğine ek olarak, Opera yeni güncellemeyle kullanıcılara Opera Max arayüzünü terk etmeden VPN ağından kopma imkanını veriyor. Arayüz iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri de güncelleme paketinin içinde yer alıyor.

Opera Max’i kullanmak için Android 4.0 veya üstü işletim sistemiyle çalışan bir cihaza sahip olmak gerekiyor. Henüz iOS’te bulunmayan Opera Max’in Android dışındaki platformlara açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER