Teknoloji

OpenOffice katılımcı yokluğu nedeniyle kapıya kilit vurmak üzere

openoffice
openoffice
Görsel: PCWorld

Microsoft Office’in en büyük ücretsiz alternatiflerinden biri olarak gösterilen OpenOffice zor durumda gibi görünüyor. Gönüllü başkan yardımcısı Dennis E. Hamilton, projenin mesajlaşma listesine gönderdiği mesajında üyelere, gönüllü geliştiricilerin eksikliği nedeniyle çekilmenin ciddi bir ihtimal hâline geldiğini söylüyor.

Ars Technica’nın haberine göre, birçok katılımcı çıkışından sonra LibreOffice’e kaydı. Bu diğer ücretsiz alternatif, daha sık aralıklarla güncelleme sunmasıyla bilinir oldu. OpenOffice tarafında eksilen iş gücü ekibin güvenlik açıklarıyla ilgilenmesini de etkiliyor. Apache OpenOffice’teki bir durumu örnek veren Hamilton, güncellemeyle kapatılacak güvenlik açıklarının bulunamamasının önemli bir problem hâline geldiğine dikkat çekiyor.

Örneğin, OpenOffice geçtiğimiz temmuz ayında insanları bir güvenlik açığı konusunda uyarmıştı. Ancak bunun çözümünü içeren güncellenmiş bir versiyon yayınlanmadı. Ekip bunun yerine Microsoft Office veya LibreOffice’e geçiş yapılmasını önerdi. Bir ay sonra ise, elle yüklenebilen bir düzeltme yayınlandı.

Hamilton kapanışın nasıl işleyeceğini de detaylandırdı. Kapanış içinde projenin sosyal medya hesaplarının kapatılması da bulunuyor. Ancak herkes bu projenin kapanmasına razı değil gibi görünüyor. Philip Rhodes adlı bir kullanıcı Hamilton’ın gönderdiği iletiye, ekibin projenin kapanışı için plan yapması yerine daha fazla katılımcıyı nasıl kendisine çekebileceğini düşünmesi gerektiği şeklinde bir cevap verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER