Teknoloji

OpenAI, geliştirilmiş DALL-E 3 modelini geniş bir kullanıcı kitlesine sunuyor

openai dall-e 3

OpenAI, son dönemde geliştirdiği metinden görsel oluşturma modeli DALL-E 3’ü daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunuyor. Bugün şirket, ChatGPT Plus ve Enterprise müşterilerine, ChatGPT uygulaması içinde çalışan yeni DALL-E 3 modeline erişim sağlayacak. OpenAI, bu model için bir güvenlik hafifletme yığını hazırladığını ve genişletilmiş bir sürüm için hazır olduğunu belirtiyor.

OpenAI DALL-E 3’ün gelişim süreci

DALL-E 3, geçtiğimiz ay ilk kez duyuruldu ve OpenAI, kullanıcıların ChatGPT’yi kullanarak görsel içerik üreteci için daha uzun ve görsel olarak daha açıklayıcı istemler yazmasına olanak tanıyarak DALL-E 2’yi nasıl geliştirdiğini gösterdi. DALL-E 3, Bing Chat ve Bing Image Generator’a eklendi, bu da Microsoft’un platformunu modeli ChatGPT’den bile önce geniş halka açan ilk platform haline getirdi.

Tanıtımı yapılan güvenlik önlemleri, zararlı görselleri engelleme konusunda her zaman işe yaramamıştı. Kullanıcılar Dünya Ticaret Merkezi’nin SpongeBob SquarePants ve diğer karakterler tarafından uçaklarla hedef alındığı görseller üretebilmişti. Microsoft belirli istemleri engellese de, diğer basit çözümler benzer sonuçları doğurmuştu.

Metinden görsel oluşturma araçları olan Midjourney, Stable Diffusion ve daha eski DALL-E sürümleri kendi paylarına tartışmalara neden olmuştu. Teknoloji, telif haklı görsel materyaller, izinsiz çıplaklar, konuların etnik kökenini değiştirme ve kamu figürlerinin foto-gerçekçi yanlış temsilini içerecek şekilde sonuçlar üretmişti.

OpenAI, bu sefer çok daha kapsamlı adımlar attığını ve DALL-E 3’e dair araştırmaları gösteren bir web sitesi sunduğunu belirtiyor. Şirket, “modelin yaşayan sanatçıların tarzında içerik üretme olasılığını, kamu figürlerinin görsellerini ve demografik temsili iyileştirmeyi” amaçladığını söylüyor. Ayrıca OpenAI, bir görselin DALL-E 3 tarafından üretilip üretilmediğini yüzde 99 doğrulukla tespit edebilen dahili bir “kaynak sınıflandırıcı” aracına da sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER