Teknoloji

OpenAI ChatGPT’nin ücretli versiyonu için bekleme listesi açtı

chatgpt kullanıcı sayısı

ChatGPT son zamanlarda çok konuluyor, ancak geliştiricisi olan OpenAI’ın sohbet robotunun ücretsiz olarak kullanılabilmesi için ayda milyonlarca dolar ödediği düşünülürse, bunun onun cebinde büyük bir delik açtığını kabul etmek gerekiyor. Bu nedenle OpenAI, yakın iş ortağı Microsoft’tan milyarlarca dolarlık finansman ararken yazılımından para kazanmanın başka yollarını da bulmaya çalışıyor. Bunun için OpenAI ChatGPT Professional adlı ücretli bir versiyonu sunacak.

OpenAI, resmi Discord kanalında, “ChatGPT Professional” adını verdiği, ChatGPT’nin beklediğiniz tüm avantajlarına sahip olan “deneysel” nitelikte bir ücretli sürümü için bekleme listesi açtığını duyurdu. OpenAI, ChatGPT Professional’ın “her zaman kullanılabilir” olacağını, kısıtlama olmaksızın “hızlı yanıtlar” sunacağını ve kullanıcılara, sohbet robotunun ücretsiz sürümüne kıyasla günlük “en az” iki kat daha fazla yanıt vereceğini söylüyor.

Şirket, Discord’daki mesajında “ChatGPT’den nasıl para kazanılacağını düşünmeye başlıyoruz (erken düşünce, henüz paylaşılacak resmi bir şey yok)” dedi. “Hedefimiz, hizmeti iyileştirmeye ve sürdürmeye devam etmektir ve para kazanma, hizmetin uzun vadeli uygulanabilirliğini sağlamanın bir yoludur. Erken geri bildirim almak için bazı kişilerle yaklaşık 15 dakika sohbet etmek istiyoruz.”

Yanıtlayanın ChatGPT’yi nasıl kullandığına ve hangi fiyatın uygun olduğunu düşündüğüne ilişkin soruların yer aldığı istek formuyla birlikte, herkes ChatGPT Professional pilot uygulamasına kaydolabilir. Sorumluluk reddi beyanında, “Lütfen bunun değişikliğe tabi olan erken bir deneysel program olduğunu ve şu anda ücretli profesyonel erişimi genel olarak kullanıma sunmadığımızı unutmayın.” ifadesi yer alıyor.

Bazı şirketler, ChatGPT’ye benzer ve büyük ihtimalle daha üstün seviyede yapay zeka sohbet botları üzerinde çalışıyor olsa da, OpenAI’nin aracı, herkesin çevrimiçi erişmesi için ücretsiz hâle getirme kararının zekice olduğu kanıtlandı. Web kullanıcılarının, okulda ödev verilen veya sınav konusu olan makaleleri yazmaktan flört uygulamalarında sohbet ederken etkileyecek satırları yazmaya kadar çeşitli şekillerde yazılımla denemeler yapmasıyla ChatGPT çevresinde büyük bir heyecan yarattı.

OpenAI CEO’su Sam Altman geçen ay, ChatGPT’nin “inanılmaz derecede sınırlı, ancak bazı şeylerde yanıltıcı bir büyüklük izlenimi yaratacak kadar iyi” şeklinde bir tweet paylaşmıştı. Altman, yazılımın sağlamlık ve doğruluk ile mücadele ettiğini ve şu anda önemli herhangi bir şey için ona güvenmenin bir hata olacağını söylüyor. Ancak bu, bazı şirketlerin ChatGPT’yi iş akışlarına entegre etme denemelerini durdurmadı. Microsoft’un da kendi arama motoru Bing’i iyileştirmek için yazılımı kullanmaya çalıştığı bildiriliyor.

Öte yandan OpenAI’ın, yapay zekâ sistemlerini eğitmek için gereken parayı ve bilgi işlem gücünü sağlayan, geçmişte şirketle yakın ortaklık kuran Microsoft’tan 10 milyar dolarlık fon aradığı bildiriliyor. Anlaşma doğrultusunda, Microsoft ilk yatırımının geri dönüşünü alana kadar yazılım devinin OpenAI’nin kârının yüzde 75’ini toplayacağı bildiriliyor. OpenAI, görüntü oluşturucu DALL-E gibi bazı yazılımlarına zaten ücretli erişim sunuyor. ChatGPT’den para kazanmak da bir sonraki mantıklı adım olacaktır.

İLGİLİ HABERLER