Teknoloji

Microsoft ChatGPT’yi Bing arama sonuçlarına ekleyecek

microsoft copilot ai

Microsoft’un Bing arama motoru yakında kullanıcıların ihtiyaçlarına daha uyumlu hâle gelebilir ve insana daha yakın ve insancıl gelecek biçimde sunabilir. The Information‘a göre teknoloji devi, şirketin Google’ı yakalamasına, hatta belki de gölgede bırakmasına yardımcı olabileceği umuduyla ChatGPT’ye güç veren OpenAI yazılımını Bing’e dahil etmeyi planlıyor.

Microsoft, 2019’da OpenAI’ye 1 milyar ABD doları yatırım yapmıştı ve daha yakın tarihli haberler, Elon Musk tarafından kurulan girişimle bir sonraki yatırım için görüşmelerde bulunduğunu işaret ediyordu. Şimdi The Information, Microsoft’un ilk yatırımının GPT’nin bazı yönlerini Bing’e dahil etmek için bir anlaşma içerdiğini bildiriyor.

OpenAI, insan benzeri metin yanıtları oluşturmak için derin öğrenmeyi kullanan bir dil modeli olarak GPT’yi geliştirdi. Geçen yılın sonlarında ise, gerçek insanlar tarafından yazılmış gibi görünen yanıtları döndürme yeteneği nedeniyle popülaritesini hızla artıran ChatGPT adlı bir programı kullanıma sundu. Eğitimciler, aracın kopya çekmek için kolayca kullanılabileceğine dair endişelerini dile getirdiler, çünkü aracı deneyenler, bir öğrencinin bunları yazdığını iddia etmesi durumunda yanıtlara iyi bir not vereceklerini söylediler. ChatGPT şimdilik ücretsiz, ancak OpenAI gelecekte kullanımı için ücret talep etmeyi planlıyor.

GPT entegrasyonunun Bing için ne anlama geleceği henüz net değil. Çünkü bu araç arama sonuçlarını getirmek için interneti tarama yeteneğine sahip değil, bu nedenle Microsoft yine de kendi arama motoru teknolojisini kullanacaktır. Ancak The Information, bunun Bing’in sonuçları kullanıcılara daha samimi bir şekilde sunmasına yardımcı olabileceğini söylüyor. Bing’in sistemlerine aşina olduğunu belirttiği bir kaynak yayın organına, Microsoft’un teknolojiyi, arama sonuçlarını kaynaktan gelen bilgiyle birlikte tam cümle biçiminde sunmak için kullanacağını dile getirdi. Bing, orijinal sorguyla ilgili sorgular önerirse, GPT bunların ilgi düzeyini anlamlı bir şekilde açıklayabilir. Teknoloji, Bing’in kullanıcılara daha iyi anahtar kelimeler veya ifadeler önermesine de yardımcı olabilir.

The Information’a göre Microsoft, GPT entegrasyonunu bu mart ayında faaliyete geçirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER