Teknoloji

13.3 inçlik e-kitap okuyucusu monitör gibi de kullanılabiliyor

Çok büyük ekranlı ve ekran kalemiyle kullanılabilen bir e-kitap okuyucu isteyenler için Onyx Boox Max 2 Professional adını taşıyan cihaz epey isabetli bir seçenek gibi görünüyor.

Bu cihaz barındırdığı 13.3 inçlik e-ink ekranında 2200 x 1650 piksel çözünürlük ve 16 seviyelik grilik skalası sunuyor. Ayrıca Wacom sayısallaştırıcı sayesinde dokümanlar üstünde çizimler yapmak ve notlar almak da mümkün oluyor. Ayrıca HDMI bağlantısı da mevcut, böylelikle ikinci bir monitör gibi de kullanılabiliyor.

Üretici şirket, hem okuyucu hem de monitör gibi çalışmasını sağlayan ikili mod özelliğinin dünyada bir ilk olduğunu söylüyor. Diğer teknik özellikler arasında dahili mikrofon ve kulaklık jakı, 1.6 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, Wi-Fi ve Bluetooth da bulunuyor. Android 6.0 ile yüklü olarak gelen cihaz Windows, macOS, iOS ve Linux gibi sistemlerle de uyumlu.

Onyx’e göre, 4100 mAh kapasiteli pili dört haftaya varan süre boyunca bekleme imkanı sunuyor. Dokunmatik ekranı kullanmak istemeyenler için ekranın altında dört adet fiziksel navigasyon tuşu da bulunuyor. Desteklenen doküman formatları arasında PDF, EPUB, TXT, MOBI ve DOC gibi belge formatları; JPG, PNG ve BMP gibi resim formatları; MP3 ve WAV gibi ses formatları bulunuyor.

Boox Max 2 Professional, 671 avro (yaklaşık 3000 TL) fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu. Teslimatların 27 Aralık’ta başlayacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER