Teknoloji

OnePlus Watch 2, çift işlemci ve işletim sistemiyle gözler önüne çıktı

oneplus watch 2

OnePlus’ın kendi tescilli işletim sistemini kullandığı ilk akıllı saati OnePlus Watch, bundan üç yıl önce tanıtılmıştı. Yeni akıllı saatinde neredeyse en başa dönen şirket, önemli değişiklikler getiren OnePlus Watch 2 modelini gözler önüne çıkardı.

“İkili Motor Mimarisi”ni temel alan akıllı saatte iki işlemci ve iki işletim sistemi bulunuyor. Bunlardan biri, Wear OS’i çalıştıran Snapdragon W5. Bu, uygulama mağazasına tam erişimin olduğu anlamına geliyor. Diğer işlemci ise ise düşük güçte gerçek zamanlı bir işletim sistemi (RTOS) çalıştıran BES2700.

Akıllı Mod’da Google Haritalar, Asistan, Cüzdan, Takvim, Keep, Gmail gibi uygulamaları çalıştırmak mümkün oluyor. 80’i indirilebilir olmak üzere 20 yerleşik kadran seçeneği de OnePlus Watch 2’de kullanıcıları bekliyor. Bu modda 500mAh pil, normal kullanımda 100 saate, yoğun kullanımda ise 48 saate kadar dayanıyor.

Güç Tasarrufu Modu yalnızca RTOS’u çalıştırıyor ancak yine de pek çok işlev sunuyor. Bunlar arasında uyku ve kalp atış hızı takibi, yüzme ve bisiklete binme gibi spor özellikleri yer alıyor. Bu mod ile arama yapmak veya gelen aramaları yanıtlamak da mümkün oluyor. Güç Tasarrufu etkinleştirildiğinde saat 12 güne kadar şarja ihtiyaç duymadan çalışabiliyor.

7.5W VOCC hızlı şarj adaptörüyle pili sadece 1 saat içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. Sadece 10 dakikalık bir şarj ise Akıllı Mod ile bir günü çıkarmaya yetiyor.

oneplus watch 2

OnePlus Watch 2, 47.0 x 46.6 x 12.1 mm boyutlarında paslanmaz çelik bir kasaya sahip. 49 gram ağırlığındaki bu kasaya kauçuk kayış da eklenince ağırlık 80 grama yükseliyor.

OnePlus Watch 2, 4 Mart’ta satışa sunulacak

Akıllı saatte 1.43 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 2.5D safir camla korunuyor. 466 x 466 piksel çözünürlüklü 60 Hz ekran, Yüksek Parlaklık Modu’nda 1000 nit seviyesinde parlaklığa ulaşıyor ve böylelikle güneş altında rahatlıkla görülebiliyor. Suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışan OnePlus Watch 2, MIL-STD-810H askeri dayanıklılık sertifikasına da sahip.

OnePlus Watch 2, 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla geliyor. Ön siparişe çıkan akıllı saat, 4 Mart itibarıyla raflarda olacak. Watch 2 için ABD’de 300 dolar, Avrupa’da ise 300 avro ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER