Teknoloji

OnePlus OxygenOS platformundan vazgeçmiyor

oneplus oxygenos

OnePlus ve Oppo arasındaki bağlantı çok uzun zamandır bilinse de, iki şirket bunu geçtiğimiz yıl resmi olarak doğrulamıştı. Bu yılın başlarında Ar-Ge ekiplerini birleştirme kararı alan iki markanın bağlarının kuvvetleneceği de kısa süre önce açıklanmıştı. Peki bu karar OnePlus’ın OxygenOS platformu için ne anlam ifade ediyor?

OnePlus’tan MySmartPrice sitesine gönderilen açıklamada, OxygenOS için hiçbir değişikliğin söz konusu olmadığı belirtildi. OnePlus CEO’su Pete Lau, OnePlus’ın bağımsız bir marka olarak operasyonlarını sürdüreceğini ve OxygenOS’i geliştirmenin de planın bir parçası olduğunu dile getirdi.

OnePlus, Çin’de sattığı telefonlarda OxygenOS’in HydrogenOS isimli farklılaştırılmış bir versiyonunu kullanıyor. Bu ülkede satılan cihazlarda Google Play Servisleri bulunmadığı için zorunlu olarak yapılan bir değişiklik.

OnePlus telefonlar, dünyanın geri kalan yerlerinde kutularından OxygenOS ile çıkmaya devam edecek. OxygenOS’in yeni versiyonuyla birlikte Android 12’nin sunduğu imkanlar doğrultusunda önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER