Teknoloji

OnePlus Nord 2 MediaTek Dimensity 1200 işlemciyle gelecek

oneplus nord 2 2t

OnePlus Nord 2 yakında resmen gözler önüne çıkacak. OnePlus şimdiden telefonla ilgili önemli bir detayı doğruladı. Şirket telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 1200-AI işlemcisinin bulunacağını açıkladı.

OnePlus’ın açıklamasında, şirketin mevcut Dimensity 1200’ün yapay zekâ özelliklerini geliştirmek için MediaTek ile yakın bir mesai yaptığı belirtildi. Bu iş birliği, Dimensity 1200’ün yeni bir versiyonunun ortaya çıkmasını sağladı.

OnePlus öncelikli amacının müşterilerine hızlı ve pürüzsüz bir deneyim sunmak olduğunu hatırlattı. Nord 2’nin de bu vaade uygun bir performans sağlaması bekleniyor. Ancak OnePlus’ın vaatleri bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

OnePlus, kamera tarafında da yapay zekâ temelli iyileştirmeler vadediyor. Şirket kameranın 22 farklı senaryoyu algılayabileceğini ve fotoğraflarda buna bağlı iyileştirmeler yapabileceğini belirtti. Video tarafında ise canlı HDR efektleriyle kaydedilen görüntülerin iyileştirilmesi sağlanacak.

OnePlus Nord 2’de kullanıcıları daha iyi bir ekran deneyiminin beklediği de şirketin dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor. Yapay zekânın desteğiyle standart görüntüleri HDR’a yükseltebilecek olan telefon, çözünürlük artırma teknolojisiyle de sosyal medya videolarının çözünürlüğünü HD’ye yükseltecek.

OnePlus Nord 2 ile ilgili pek çok detay açıklansa da, telefonun resmi tanıtım tarihi duyurulmuş değil. Ancak söylentilere göre, şirket Nord 2’yi 22 Temmuz’da resmen gözler önüne çıkaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER