Teknoloji

OnePlus’tan kartopu savaşı ile 5G performans şovu

oneplus 5g

OnePlus 5G’nin yararlarını sergilemek için sıra dışı ve yaratıcı bir yöntem tercih etti. Şirket, uzaktan kumanda edilen kartopu robotlarının oynayacağı bir karşılaşma düzenleyecek.

İşin aslı, dünyanın dört bir yanından kullanıcılar, Finlandiya’nın kuzey bölgesinde bulunan robotların kontrolünü üstlenecek ve karşı taraftakilere kartopu fırlatarak onları yenmeye çalışacak. Her bir robot saatte 200 kilometreye yakın hızda kartopu atacak yeteneğe sahip. Doğal olarak robotlar insanlara değil, birbirlerine kartopu fırlatacaklar.

Etkinlik 9 Mart tarihinde Türkiye saatiyle 15.00’te başlayacak ve aralıksız 70 saat boyunca, 12 Mart tarihine kadar devam edecek. Bu karşılaşmaya katılmak ve robotları kontrol etmek isteyenlerin bir mobil cihaz üzerinden özel olarak açılmış Kartopu Savaşı sayfasına girmeleri ve buradan OnePlus hesabı oluşturup bu hesaba giriş yapmaları gerekiyor.

Her bir kişinin bir kez oynama hakkı var ve bir robot ikişerli takım hâlinde kontrol ediliyor. Kartopunu da karşınızdaki iki rakipten bir tanesine atabilirsiniz. Kazanmak için rakip robota size attığından daha fazla sayıda kartopuyla vurmalısınız. Bunun için toplam sekiz adet kartopu veriliyor. Sıranız bittiğinde başka şansınız veya hakkınız da kalmıyor. Ancak canlı yayın sayesinde diğerlerinin neler yaptığını görmeniz mümkün olabilir. Aşağıda canlı yayın penceresi bulunuyor ve etkinliği buradan da zamanı geldiğinde izleyebilirsiniz.

OnePlus bu karşılaşmayla 5G’nin düşük gecikme yeteneklerini sergilemeyi amaçlıyor. Aynı zamanda son zamanların en eğlenceli aktivitelerinden bir tanesi olacaktır. 5G’nin hızını sergileyen klasik testlerin veya fuarlarda gördüğümüz uzaktaki bir otomobili veya kamyonu sürme gibi işlerin çok ötesine geçeceği de bir gerçek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER