Teknoloji

OnePlus Çin’de Oppo’nun ColorOS işletim sistemine geçiyor

oneplus coloros

OnePlus ColorOS işletim sistemine geçiş yapıyor. Bu, Oppo’nun akıllı telefonlarında Android üzerinde kullanılan kullanıcı arayüzü. Yeni OnePlus 9 serisi Çin’de bu kullanıcı arayüzüyle birlikte gelecek.

Bu dikkat çekici hamle, OnePlus forumlarında, OxygenOS ürün lideri Gary C tarafından duyuruldu. OxygenOS, dünyanın geri kalan ülke ve bölgelerinde OnePlus telefonlarında kullanılmaya devam edilecek.

Gary C, “Küresel bir teknoloji şirketi olarak, her zaman dünya çapındaki kullanıcılarımız arasındaki farklı kullanım alışkanlıklarını ve tercihlerini ele almanın yollarını arıyoruz.” diyor. “Bu özelleştirilmiş yeni işletim sisteminin Çinli kullanıcılarımıza beğenilerine daha uygun bir yazılım deneyimi sunacağına gerçekten inanıyoruz.”

Bu, yarın tümüyle tanıtılacak olan küresel OnePlus 9 serisi için hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Bu telefonlar yine OxygenOS’u çalıştıracak. Ancak, OnePlus’ın daha önce ana vatanına gönderilen tüm telefonlarında kullandığı, Android’in Çin’e özgü sürümü olan HydrogenOS’un sonunu getirdiği görülüyor.

ColorOS, Çin’de HydrogenOS’ten çok daha fazla insan tarafından kullanılıyor. Oppo, geçtiğimiz günlerde ilk kez, kendi ülkesindeki en büyük akıllı telefon markası oldu. Oppo’nun Türkiye’deki telefonlarında da yer alan ColorOS, şık ve kullanışlı bir kullanıcı arayüzü. Ancak saf Android’e daha yakın olan OxygenOS’e göre özelleştirmeleri daha fazla Benzer bir yorum HydrogenOS için de yapılabilir.

Oppo ve OnePlus, tedarik zincirini ve genel olarak altta yatan önemli teknolojileri paylaşan, Çinli şirketler grubu BBK Electronics’e olan şirketler. Bir başka BBK markası olan Realme de Realme UI adlı kendi yazılımını geliştirmeden önce ColorOS’u kullandı. Şirketler, kendi aralarındaki bağı alenen küçümseme eğiliminde, ancak OnePlus’ın Oppo’nun yazılımını doğrudan kullanmaya karar vermesi, bugüne kadarki en göze çarpan işbirliği örneklerinden biri olarak nitelendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER