Teknoloji

OnePlus Ace 2 Pro, yağmurlu havalarda dokunmatik ekran kullanımını kolaylaştıracak

oneplus ace 2 pro

OnePlus, akıllı telefon dünyasına yeni bir özellik getiriyor: “Rain Water Touch”. Bu özellik, ekranın ıslakken bile nerede dokunduğunuzu algılamasına imkan tanıyor. OnePlus Ace 2 Pro modelinde bulunan bu yeni ekran tasarımı, özel bir çip kullanarak parmağınızın ekranın hangi noktasına dokunduğunu algoritmik olarak belirleyebiliyor.

Bu özellik, günümüzün yüksek fiyatlı amiral gemisi telefonlarının bile başarısız olduğu bir noktada devreye giriyor. Hatta şirket, yayınladığı bir videoda, Ace 2 Pro ve iPhone 14 Pro’nun üzerlerine su dökülürken kullanılmasını karşılaştırıyor. Islak bir iPhone’un kilidini açmanın ne kadar sinir bozucu olabileceğini düşünün. İşte OnePlus, bu sorunu “Rain Water Touch” özelliğiyle aşıyor.

Bu yeni model, 16 Ağustos’ta Çin’de piyasaya sürülecek. Ancak henüz diğer ülkeler için bir duyuru yapılmadı. Geçmişte, OnePlus, bazı uluslararası sürümler için telefonlarına farklı isimler vermişti. Bu nedenle, teknolojinin daha sonra duyurulacak olan OnePlus 12’de de kullanılması mümkün görünüyor. Sızıntılara göre OnePlus 12, videonun sonunda gösterilen telefona çok benziyor.

Bir diğer dikkat çekici yön, OnePlus Ace 2 Pro’nun yağmurda bile kullanılabilecek olması. Bu, özellikle dış mekan etkinliklerinde ve yağışlı hava koşullarında telefon kullanımının yaygın olduğu bölgelerde kullanıcılar için önemli bir avantaj olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER