Teknoloji

OnePlus 9 Pro kablosuz şarj hızını yukarıya taşıyacak

oneplus 9 pro

OnePlus 9 Pro önümüzdeki hafta resmiyet kazanacak. Ancak telefonun bazı özellikler tanıtımdan önce kamuoyuyla paylaşılıyor. OnePlus şimdi de akıllı telefonun 50W kablosuz şarj özelliğiyle geleceğini açıkladı. Bu teknoloji sayesinde pilin doluluk oranı 43 dakikadan kısa bir sürede yüzde 1’den yüzde 100’e çıkacak. Geçtiğimiz yıl tanıtılan OnePlus 8 Pro’da kablosuz şarj hızı 20W idi.

50W Warp Charge kablosuz şarj teknolojisinin piyasadaki en yüksek çözüm olmadığını belirtmek gerekiyor. OnePlus’la aynı şirkete bağlı olan Oppo, geçtiğimiz yıl 65W Air VOCC şarj teknolojisini duyurmuştu. Xiaomi ise bir süre önce 80W kablosuz şarj teknolojisinden bahsetmişti. Bu teknoloji telefonun pilini 19 dakikada dolduruyor. Geçtiğimiz aralık ayında tanıtılan Mi 11 ise 50W kablosuz şarj özelliğine sahip.

OnePlus 9 serisinin her iki üyesinde de 65W kablolu hızlı şarj desteği sunulacak. Böylelikle telefonların pilini 29 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün olacak.

50W Warp Charge teknolojisinden yararlanmak için OnePlus’ın özel kablosuz şarj cihazına sahip olmak gerekiyor. Ancak hem standart OnePlus 9’da hem de Pro versiyonda 15W Qi kablosuz şarj adaptörlerini kullanmak mümkün olacak. OnePlus 9’ın maksimum kablosuz şarj hızının 15W olduğunu da belirtmekte fayda var.

OnePlus daha yüksek kablosuz şarj hızının yol açacağı ekstra sıcaklığı engellemek adına amperi yükseltmek yerine voltajı artırıyor. Böylelikle OnePlus 9 Pro, OnePlus 8 Pro’ya kıyasla daha hızlı şekilde kablosuz şarj olacak. Ancak bu durum ekstra ısınmaya yol açmayacak.

İLGİLİ HABERLER