Teknoloji

OnePlus 8 serisi için ilk Android 11 betasının dağıtımı başladı

oneplus 8 pro android 11

Oppo ve Xiaomi, Android 11 beta sürümünü kısa süre içinde amiral gemisi cihazlarına getireceklerini gururla açıklamışlardı. Ancak başka bir Çinli üretici elini daha çabuk tutmuşa benziyor. OnePlus 8 ve 8 Pro için Android 11 betasının dağıtımı başladı.

OnePlus’tan yapılan açıklamada, istekli 8 ve 8 Pro sahiplerinin Android 11’in beta sürümünü cihazlarına yükleyebileceği belirtildi. Şirket, bunun “geliştirici ön izleme programı çerçevesinde sunulan ilk Android 11 sürümü” olduğunun altını çizdi.

OnePlus’ın sunduğu Android 11 beta sürümü, standart bir kullanıcı için çok uygun görünmüyor. Şirket yüz tanıma özelliğinin ve Google Asistan’ın çalışmamasını, video görüşmelere izin verilmemesini ve bazı arayüz ekranlarının “istenilen şekilde görünmemesini” bilinen sorunlar arasında sayıyor.

Sistem kararlılığında sıkıntı yaşanabileceğini belirten OnePlus, bazı uygulamaların da olması gerektiği gibi çalışmayabileceğinin altını çiziyor. Kısacası ortada Pixel telefonlarda olduğu gibi pürüzsüz bir beta deneyiminin olmadığı anlaşılıyor.

OnePlus 8 serisi için hazırlanan Android 11 beta sürümünün hedef kitlesinde öncelikli olarak geliştiricilerin olduğu söylenebilir. Ancak daha sonraki sürümlerle birlikte sorunların düzeltilmesi ve deneyimin tüm kullanıcılara uygun hâle gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER