Teknoloji

Xiaomi Android 11 betasını alacak ilk telefonlarını açıkladı

xiaomi android 11 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Android 11 için ilk beta sürümünü yayımlamasının ardından diğer Android cihaz üreticileri de harekete geçti. Xiaomi, Android 11 beta sürümünü alacak ilk cihazlarının listesini açıkladı.

Xiaomi, yeni Android sürümünün testinde önceliği amiral gemisi olarak tanımlanabilecek telefonlarına veriyor. Mi 10 5G, Mi 10 Pro 5G ve Poco F2 Pro modellerinin sahipleri, yeni Android sürümünü diğer Xiaomi kullanıcılarından daha önce deneyimleyebilecek.

Xiaomi’nin bu beta sürümüyle birlikte MIUI 13’ten de ilk görüntüleri vermesi bekleniyor. Şirket, kısa süre önce MIUI 12’yi Mi 10 serisine dağıtmaya başlamıştı. Ancak MIUI 12’nin temelinde, tıpkı MIUI 11 gibi, Android 10 bulunuyor.

Redmi markalı telefonların beta testi dönemindeki durumu şu an için bilinmiyor. Ancak Poco F2 Pro’nun Redmi K30 Pro’nun farklı isme sahip bir versiyonu olduğunu da unutmamak gerekiyor. Xiaomi’nin kapalı bir beta testi yürütmesinin de ihtimaller dahilinde olduğunu belirtmekte fayda var.

Xiaomi, Android 11 beta sürümünü cihazlarına kısa süre içinde ulaştıracağını açıklayan ilk şirket değil. Daha önce Oppo da Find X2 serisinde Android 11 betasını haziran ayı bitmeden sunacağını duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER