Teknoloji

OnePlus 7 OnePlus’ın alışılmış çizgisini koruyor

oneplus 7

OnePlus‘ın yeni akıllı telefonlarını tanıttığı etkinliğin yıldızı hiç kuşkusuz OnePlus 7 Pro oldu. OnePlus 7‘nin standart versiyonu Pro versiyonun gölgesinde kalsa da, OnePlus’a bugünkü şöhretini kazandıran çizgisinin bir temsilcisi olarak dikkat çekiyor.

OnePlus 7’nin görsel açıdan geçtiğimiz sonbaharda tanıtılan OnePlus 6T’ye fazlasıyla benzediğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Akıllı telefonda 6.41 inç büyüklüğünde bir Optik AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranın üst kısmında ön kameraya da ev sahipliği yapan su damlası şeklinde küçük bir çentik yer alıyor. Parmak izi tarayıcısı da ekranın altına entegre edilmiş durumda.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 37000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil hızlı şarj desteğine de sahip. Pro’da üç arka kamera sunan şirket, OnePlus 7’de ise iki lensli bir arka kamera modülünü tercih etmiş. Kulaklık jakı barındırmayan telefonun kırmızı renk seçeneği ise ilk etapta sadece Çin ve Hindistan’da satılacak.

OnePlus 7’nin kalbinde de, tıpkı Pro versiyonda olduğu gibi, Qualcomm Snapdragon 855 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye baz modelde 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Daha yüksek para ödemeyi sorun etmeyenler içinse 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı seçeneği bulunuyor. OnePlus’ın sunduğu depolama çözümünün UFS 3.0 olduğunu belirtmekte de fayda var.

OnePlus 7’nin ana kamerası olarak 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX586 sensör tercih edilmiş. Bu sensör f/1.7 diyafram genişlikli lens ve optik görüntü sabitleme özelliğiyle destekleniyor. Ana kameraya 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera eşlik ediyor. Telefonun önündeki 16 megapiksel çözünürlüklü sabit odaklı kamera ise 1080p video kaydı yapabiliyor.

OnePlus 7, Avrupa’da haziran ayının ilk günlerinde piyasaya sürülecek. Telefonun 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu Avrupa’da 599 avro karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER