Teknoloji

OnePlus 7 kablosuz şarj desteği sunmayabilir

OnePlus pad

OnePlus CEO’su Pete Lau‘nun 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) yaptığı açıklamalar, şirketin yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 7 hakkında bazı ipuçları veriyor. CNET’e konuşan Lau, kablosuz şarjın OnePlus’ın “Warp Charge” adını taşıyan hızlı şarj teknolojisine kıyasla çok daha alt seviyede olduğunu belirtti. CNET’in haberinde söz konusu ifade, OnePlus 7’de kablosuz şarj desteğinin sunulmayacağı şeklinde yorumlanıyor.

Lau daha önce de kablosuz şarj teknolojisine mesafesini gösteren açıklamalar yapmıştı. OnePlus CEO’su, kablosuz şarj kablolu şarj kadar hızlı hâle gelmeden bu teknolojiyi kullanmayı planlamadıklarını belirtmişti. Buna rağmen, şirketin hayranlarının 2019 model amiral gemisini beklerken daha başka sözler duymayı umduklarını unutmamak gerekiyor.

OnePlus tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, CNET’in haberindeki ifade üstü kapalı da olsa doğrulandı. Warp Charge’ın daha üstün olduğuna dair görüşünü bir kez daha tekrarlayan şirket, kablosuz şarjın cihazın kalınlığını artırdığına dikkat çekti. OnePlus, kablosuz şarjın performansının da sadece “tatmin edici” olduğunu dile getirdi.

Kablosuz şarj, amiral gemisi Android telefonlarda standart bir özellik hâline gelmiş durumda. Xiaomi’nin kısa süre önce tanıttığı Mi 9 hızlı kablosuz şarj özelliği barındırmasıyla dikkat çekmişti. Samsung ve LG gibi önemli Android cihaz üreticileri ise uzun süredir kablosuz şarj desteği sunuyor. Samsung ve Huawei gibi şirketlerin en yeni telefonlarında tersten kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.

OnePlus 7 büyük ihtimalle önümüzdeki ilkbaharda tanıtılacak. O tarihe kadar kablosuz şarjın akıllı telefon pazarında iyiden iyiye bir standart hâline geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER