Teknoloji

OnePlus 10 Pro’nun küresel tanıtım tarihi belli oldu

oneplus 10 pro

OnePlus 10 Pro, Çin’de geçtiğimiz ocak ayında gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefonun Çin dışında piyasaya çıkmasını bekleyenler sonunda muratlarına eriyor. OnePlus’tan yapılan açıklamada akıllı telefonun küresel lansmanının 31 Mart’ta gerçekleştirileceği açıklandı. Lansman etkinliği Türkiye saatiyle 17:00’da başlayacak.

10 Pro’nun teknik özellikleri tamamen bilindiği için etkinliğin odak noktası telefonun ABD, Avrupa ve Hindistan gibi pazarlardaki satış fiyatı olacak.

Akıllı telefonun önemli özellikleri, ocak ayındaki tanıtımdan önce paylaşılmaya başlamıştı. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip telefonda 6.7 inç büyüklüğünde 1440p çözünürlüklü 120 Hz OLED ekran mevcut. 80W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

10 Pro’nun arkasında ise üçlü kamera sistemi mevcut. Burada 48 megapiksel ana kamerayı 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 8 megapiksel telefoto kamera sensörü tamamlıyor. RAW Plus modu ile kullanıcılar hem RAW formatında fotoğraf çekebiliyor hem de yazılım desteğinden yararlanmaya devam edebiliyor. Telefonun ön kamera çözünürlüğü ise 32 megapiksel.

OnePlus 10 Pro ile birlikte OnePlus 10’u bekleyenlerin ise fazla heyecanlanmamasında fayda var. OnePlus CEO’su Pete Lau, kısa süre önce 10 Pro’nun standart versiyonunun çıkışı gibi bir plan olmadığının ipucunu vermişti.

İLGİLİ HABERLER