Teknoloji

OnePlus 10 150W şarj desteği ve Dimensity 9000 ile gelecek

oneplus 10 pro

OnePlus 10 Pro geçtiğimiz ocak ayında tanıtılmıştı. OnePlus 10’un standart versiyonu ise aradan 3 aydan uzun bir süre geçmesine rağmen henüz resmiyet kazanmış değil. Digit India sitesi ve OnLeaks tarafından yapılan paylaşım, akıllı telefonun özellikleri konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

OnePlus’ın 150W şarj desteğine sahip ilk telefonu OnePlus Ace kısa süre önce resmiyet kazanmıştı. Şirketin OnePlus 10’da da 150W şarj desteği sunacağı söyleniyor. Buna ek olarak, bu telefonda da bildirim kızağının bulunmayacağı iddia ediliyor.

Bellek ve depolama alanı kapasitesinin 10 Pro ile benzer olması bekleniyor. Bellek seçeneklerinin 8 veya 12 GB RAM olacağı, depolama alanı içinse 128 ve 256 GB seçeneklerinin sunulacağı söyleniyor. Ekran tarafında ise 6.7 inç LTPO2 AMOLED ekranın varlığını koruyacağı, ancak çözünürlüğün Full HD+ olacağı belirtiliyor. Ekranın yenileme hızının 120 Hz olması da beklentiler arasında yer alıyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4800 mAh kapasiteli pili verecek. Bu pilin yukarıda da belirttiğimiz gibi 150W şarj desteğine sahip olması öngörülüyor. Bu da telefonun pilini tamamen doldurmak için 20 dakikadan kısa bir sürenin yeterli olacağı anlamına geliyor.

10 Pro, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili ilk cihazlardan biri olarak resmiyet kazanmıştı. 10’da ise Dimensity 9000 veya Snapdragon 8 Gen 1 Plus’ın tercih edilmesi bekleniyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstleneceği, 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kameranın da sistemi tamamlayacağı söyleniyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel kameranın olacağı belirtiliyor.

OnePlus 10 tanıtımı için yılın ikinci yarısı işaret edilirken, net bir tarih verilemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER