Manşetler

OnePlus Ace tanıtıldı: Dimensity 8100 Max, 150W hızlı şarj

oneplus ace

OnePlus, OnePlus Ace adını taşıyan yeni telefonuyla tarihinde yeni bir sayfa açıyor. Çin’de gözler önüne çıkan telefonda Dimensity 8100 Max işlemci, 120 Hz AMOLED ekran ve 150W hızlı şarj desteği gibi özellikler bulunuyor. Bu şarj hızı, telefonun pilinin 5 dakika içinde yüzde 50 oranında dolmasını sağlıyor.

Söz konusu özellikler tanıdık gelebilir. Ace, Realme GT Neo 3 ile pek çok özellik paylaşıyor. OnePlus ve Realme, BBK Electronics bünyesindeki şirketler oldukları için bu benzerliğe şaşırmamak gerekiyor.

Ace’in OnePlus’ın genel tasarım dilinden farklı noktalar barındırdığını vurgulamakta fayda var. Akıllı telefonun 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası, ekranın orta üst kısmındaki deliğe yerleştirilmiş. OnePlus şimdiye kadar ön kamerayı sol üst köşeye yerleştirmeyi tercih etmişti. OnePlus’la özdeşleşen bir unsur olan bildirim kızağının eksikliği de göze çarpıyor.

oneplus aceAce’te 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekran mevcut. Bu ekran, yukarıda da belirttiğimiz gibi, 120 Hz yenileme hızına sahip. Akıllı telefonda 50 megapiksel ana arka kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor.

Akıllı telefonun kalbindeki MediaTek Dimensity 8100 Max işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri 512 GB’a kadar uzanıyor. OnePlus Max’in standart Dimensity 8100’e kıyasla ne gibi farklar getirdiği konusunda fazla bilgi vermezken, sadece gelişmiş yapay zekâ özelliklerinden bahsedildi.

OnePlus Ace’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli çift hücreli pil veriyor. Bu pil 150W SuperVOOC hızlı şarj desteğine sahip. OnePlus sıcaklığı düzenlemek için çok sayıda pil koruma önleminden yararlanıyor. Şirket telefonun 1600 tam şarj döngüsünün ardından telefonun pil kapasitesini yüzde 80 oranında koruyacağını belirtiyor. Akıllı telefon kutusundan Android 12 ve ColorOS 12.1 yüklü olarak çıkıyor.

OnePlus Ace için mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz modelin Çin’deki fiyat etiketinde 2499 yuan (5686 TL) yazıyor. 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanı bulunan model içinse 3499 yuan (7961 TL) ödemek gerekiyor.

OnePlus Ace Çin’de 26 Nisan’da raflardaki yerini alacak. Akıllı telefonun uluslararası pazara OnePlus 10R adıyla çıkması bekleniyor. OnePlus 10R de 28 Nisan’da Hindistan’da resmiyet kazanacak.

İLGİLİ HABERLER