Teknoloji

OneNote iOS uygulamasına kullanışlı yeni özellikler

onenote ios

Microsoft sessiz sedasız şekilde OneNote iOS uygulaması için yeni bir güncelleme çıkardı. OneNote’un en son versiyonu birçok yeni özellik ve iyileştirmeyle birlikte geliyor. Bunlar sayesinde kullanıcı deneyimi daha da artacaktır.

Güncellemede yer alan en önemli yenilik olarak “Hareketli Resimler” olarak adlandırılan, kullanıcılara YouTube, Vimeo ve Vine videolarını paylaşım uzantısı üzerinden notlarına eklemelerine imkan tanıyan özellik bulunuyor. Yalnız bu özellik sadece iPad Air, iPad mini 2 ve üstü cihazlarda çalışabiliyor.

Son güncellemeyle birlikte kullanıcılara içerik taşıma imkanı da getiriliyor. Böylelikle kullanıcılar ana hatları, resimleri, belgeleri, sesleri, videoları ve el yazılarını sayfanın istedikleri yerine taşıyabilirler.

Her şey bununla bitmiyor, Microsoft bu güncellemenin “Flex Select”, yani “Esnek Seçimler” olarak adlandırılan bir özelliği de barındırdığı belirtiyor. Bunun sayesinde kullanıcılar kement aracını kullanarak metin,resim, el yazısı gruplarını seçebilecekler.

Tüm bunlara ek olarak OneNote iOS kullanıcıları resimleri istedikleri gibi yeniden boyutlandırabilir ve döndürebilir. Ne var ki, bu yeni özellik sadece iPhone 5s ve üstü cihazlarda, yanı zamanda iPod altıncı nesil ve üstü iOS cihazlarında çalışıyor.

Eğer henüz OneNote iOS uygulamasını indirmediyseniz, App Store’a giderek bu uygulamayı indirebilirsiniz. Uygulama iOS 8.0 ve üstü sürüm yüklü iOS cihazlarında çalışabiliyor. Yukarıa da belirttiğimiz gibi, her özellik her cihazda çalışmayabiliyor. Bu nedenle cihazınızda hangi özelliklerin kullanıldığını görmek için uygulamanın App Store’daki açıklama bölümüne bakmanızda fayda var.

İLGİLİ HABERLER