Microsoft OneDrive’ın Gruplar özelliğini ilerleyen haftalarda kaldıracağını açıkladı. Bu, çevrim içi depolama servisini ortak çalışmalar için kullanan gruplar için verilerini yeni bir konuma taşıma zamanının geldiği anlamına geliyor. Microsoft’un kararı sürpriz sayılmaz, çünkü servis aylardır atıl durumda bırakılmıştı; kullanıcılar yeni gruplar oluşturamıyor, sadece mevcut gruplar üzerinden faaliyetlerin yürümesi mümkün oluyordu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Windows 11 sağ tık menüsü hızlanıyor, gereksiz seçenekler azalıyor

Samsung’un One UI 9.5 için hazırladığı yapay zekâ özelliği ortaya çıktı

Sennheiser Momentum True Wireless 5 yıllardır beklenen özelliği getiriyor

Galaxy A08 için 6.000 mAh pil ortaya çıktı, A07’den büyük olacak

Avrupa telefon pazarı üç yılın dibini gördü, Apple Samsung’u yakaladı
Gruplar özelliğini hâlâ kullanmaya devam edenlere gönderilen e-posta iletilerinde bu servisin 16 Ekim 2015 tarihinden itibaren tamamen devre dışı bırakılacağı kaydedildi. Gruplarda tutulan herhangi bir veri de bu tarihten sonra silinmiş olacak. Eğer Gruplar içinde hâlihazırda tutulmakta olan dosyalarınız varsa, bunları OneDrive’da farklı bir klasöre taşıyabilirsiniz, Microsoft bunun için gerekli yönergeleri sunuyor. Aslında yapmanız gereken dosyaları bilgisayarınıza indirmek ve daha sonra bunları OneDrive’daki farklı bir klasöre yüklemek olacak.
E-posta iletisinde Gruplar dışına çıkardığınız dosya ve klasörleri nasıl paylaşacağınıza dair bilgiler de bulunuyor. Bireysel OneDrive hesaplarının zaten Office’in çevrim içi versiyonuna erişim imkanı bulunuyor. Office içinde gerçek zamanlı ortak düzenleme işlevi var, bu nedenle bir dosyanın bir gruba veya tek bir kişiye ait olmasının fazla önemi bulunmuyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.







