Teknoloji

Oculus Touch hareket kumandasının çıkışı 2016’nın ikinci yarısına kaldı

Oculus Touch - Görsel: The Verge
Oculus Touch – Görsel: The Verge

Oculus’un Touch olarak adlandırılan hareket kumandasının çıkışı bu yılın ikinci yarısına kaldı. Şirketten yıl bitmeden hemen önce gelen resmi açıklamada, Touch’ın daha mükemmel hâle getirilmesi için çıkılan yolda, daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarına karar verdikleri belirtildi. Bununla birlikte ön siparişlerin de lansmandan birkaç ay önce başlayacağı belirtildi.

Bu durum Rift sanal gerçeklik başlıklarının çıkışını etkilemeyecek. Onların 2016’nın ilk çeyreğinde sevk edilmeye başlanması bekleniyor. Dedikoduları destekler nitelikte Oculus, Rift için ön siparişlerin çok yakında açılacağını duyurdu. Rift, Xbox One oyun kumandası ve çeşitli kumanda odaklı oyunla birlikte çıkacak. Bunların arasında Rift ile birlikte paket hâlinde sunulacak Lucky’s Tale da bulunuyor.

Oculus Touch kumandanın duyurusu 2015 ortalarında yapılmış, ilk olarak E3 oyun etkinliğinde gösterilmişti. Çıkış için de 2016’nın ortaları işaret edilmişti. Rift’in tüketicilere ulaşacak şekilde hazırlanmış versiyonunu çoktan görmemize rağmen, Touch hâlâ prototip formunu koruyor. Oculus, ergonomide önemli iyileştirmeler yapıldığını ve Touch’ın daha rahat, güvenilir ve doğal kullanım hissi veren bir cihaz hâline geldiğini belirtiyor. Bununla birlikte elin şeklini ve konumunu tanımada da iyileştirmeler yapılıyor. Ayrıca Oculus, üretim öncesi test için de epey fazla sayıda örnek üretildiğini, bu da ihtiyaç duyan geliştiricilerin ellerine yeterli sayıda Touch donanımının ulaşacağını dile getiriyor.

Oculus, Touch piyasaya sürüldüğünde onunla birlikte fazla miktarda ilgi çekici ve ses getirecek yeni içeriğin de çıkacağı sözünü veriyor. Touch’ın tam olarak ne zaman çıkacağı henüz kesinleşmiş değil, ancak bunu öğrenmek için çok fazla beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER