Teknoloji

Oculus’tan erken yeni yıl hediyesi

oculus quest

Oculus Quest için hazırlanan el takibi özelliği, planlanandan erken şekilde kullanıma sunuldu. Söz konusu özelliğin çıkışı için ilk önce 2020 işaret edilse de, özellik v12 güncellemesi kapsamında kullanıcılarla buluşmaya başladı. Bu güncellemeyi yükleyenler, deneysel özellikler menüsü içinde el takibi özelliğini de bulabilecek.

İlk etapta sadece Oculus Home menüsünde ve Oculus TV arayüzünde el takibi özelliği desteklenecek. Ancak geliştiriciler için Yazılım Geliştirme Kiti’nin önümüzdeki hafta itibarıyla yayınlanmasının ardından yeni ve farklı deneyimlere karşılaşmak mümkün olacak.

Oculus tarafından paylaşılan ve aşağıda izleyebileceğiniz demo videosu, el takibi özelliğiyle nelerin yapılabileceğini gösteriyor. Kullanıcılar parmaklarıyla sanal bir butona basmanın dışında farklı el hareketleriyle de çeşitli aksiyonları tetikleyebilecek.

Oculus Quest “daha taşınabilir” bir deneyim yaşatabilecek

El takibi özelliği sayesinde sanal gerçeklik deneyimi daha kapsayıcı bir yapıya bürünüyor. Buna ek olarak, el takibi sayesinde sanal gerçeklik deneyimi “daha taşınabilir” hâle geliyor. Kullanıcıların sadece Oculus Quest’i alması ve kontrol cihazlarını bırakması mümkün oluyor.

El takibi özelliğini destekleyen ilk üçüncü taraf oyun ve uygulamaların 2020’nin ocak ayında yayınlanması bekleniyor. İlk etapta Unity oyun motorunu kullanan geliştiriciler el takibi özelliğini oyunlarına yerleştirebilecek. Unreal Engine 4 oyun motoru için destek 2020’nin ilk çeyreği içinde sunulacak.

İLGİLİ HABERLER