Teknoloji

Oculus Connect 3 duyuruları: Yeni kumanda, kulaklık ve bağımsız VR başlığı

oculus touch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus touchFacebook’un sahibi olduğu Oculus üçüncü geleneksel Connect konferansını gerçekleştirdi. Geliştiricilerin bir araya geldiği bu konferans sayesinde Oculus sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarını onlara gösterme fırsatı elde etti. Sanal gerçeklik teknolojilerine öncülük etmek için mücadele eden şirketin geliştiricileri etkilemeye ihtiyacı bulunuyor. Bunun için şirket birtakım yeniliklerini bu etkinlikte duyurdu.

Öncelikle uzun süredir beklenen Oculus Touch adlı hareket tabanlı kumanda gösterildi. Eksensel bağıllık, tetik tuşları, joystikler ve altı adet aksiyon butonu bu kumandanın barındırdıkları arasında yer alıyor. Paket ek olarak bir algılama sensörüne de sahip olacak. Müşteriler her bir 79 dolarlık fiyata sahip olan ek sensörlerle sanal gerçeklik deneyimini biraz daha artırma fırsatı elde edecek.

Oculus Touch kumandaların bir çifti 199 dolarlık fiyat etiketiyle ön satışa sunuluyor. Ön siparişler iki adet oyunla birlikte sunuluyor. 6 Aralıktan itibaren Touch ile oynanabilen 35 oyun da piyasaya sunulmuş olacak.

oculus earphones
Oculus Earphones

Oculus Earphones olarak adlandırılan kulaklıkların da tanıtımı gerçekleştirildi. Bunların ön siparişi de 10 Ekimde başlayacak. 6 Aralıktan itibaren de teslimatların başlaması bekleniyor.

Oculus Rift minimum sistem gereksinimleri indirildi

Bu arada Oculus, AMD’nin Asynchronous Spacewarp teknolojisi vasıtasıyla bağlanacak bilgisayar için gerekli teknik gereksinimlerde indirime gitti. AMD’nin teknolojisi çerçeve hızını 45 fps’ye indirmesine rağmen oluşturulan görüntülerin iki kata varan oranda da daha iyi olmasını sağlayabiliyor. Rift uyumlu olarak, Cyberpower tarafından hazırlanan bir oyun bilgisayarı yurt dışında 499 dolarlık fiyat etiketiyle sunulacak. Diğer donanım üreticilerinin de kendi ürünlerini çıkarması bekleniyor.

Oculus Rift minimum sistem gereksinimleri aşağıdaki gibi veriliyor:

CPU Intel Core i3-6100 / AMD FX-4350
GPU NVIDIA GeForce 960
RAM 8GB
HDMI 1 x HDMI 1.3
USB 1 x USB 3.0 + 2 x USB 2.0
OS Windows 8

Son olarak Oculus, Santa Cruz olarak adlandırdığı bağımsız VR başlık prototipini de gösterdi. Şirketin yayınladığı videoya bakacak olursak, bu ürün hem hafif hem de kafa üstü teknolojiyi kullanarak hareket takibini dikkate değer derecede iyi şekilde yapabiliyor.

Bu proje henüz bitme aşamasından çok uzakta, ancak rekabet adına yenilikler üzerinde çalışıldığını görmek gerçekten memnun edici olsa gerek. HTC Vive ve Samsung’dan bu prototipe rakip olarak nelerin ortaya atılacağını da merakla bekliyoruz.

Aşağıda yer alan kaynak bağlantıda Oculus’un gelecekte sunmayı planladığı yeniliklere dair detayları bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER