Teknoloji

Nvidia’ya göre GPU sıkıntısı 2021 yılı boyunca devam edecek

nvidia rtx 4060

Eğer önümüzdeki aylarda yeni bir RTX 30 serisi GPU satın almayı planlıyorsanız, Nvidia sizi 2021’in geri kalanında yaşanabilecek arz kıtlığı konusunda uyarıyor. Nvidia CFO’su Colette Kress, bu hafta başlarında düzenlenen bir yatırımcı telekonferansında “Talebin bu yılın büyük bölümünde arzı aşmaya devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Bu, yeni bir 30 serisi GPU bulmanın zorluklarının muhtemelen 2022 yılına kadar devam edeceği anlamına geliyor. Nvidia daha önce, ürün tedariğinin birinci mali çeyrek yılı boyunca muhtemelen zayıf kalacağı konusunda uyarmıştı. Şimdi bu dönüm noktasına yaklaşıyoruz, yani nisan sonuna yaklaşıyoruz. Görünen o ki, arzın talebi karşılamasında önemli ölçüde bir iyileşme yaşanmadı.

Aynı zamanda TSMC ve Intel de yonga tedarik sorunlarının 2022’ye kadar sürebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Küresel yonga kıtlığı bazı otomobil üreticilerini üretimde küçültmeye gitmeye zorladı. tTüketiciler yeni grafik kartları, CPU’lar, PS5’ler ve Xbox’lar bulmanın neredeyse imkansız olduğunu görüyor.

Nvidia, sorunlara rağmen 2021 yılı ilerledikçe arzın artmasını öngörüyor. Kress, “Bu çeyrekte ve yıl boyunca arzın artmaya devam edeceğini göreceğiz.” dedi. Her şeye rağmen, GPU’ların gerçek fiyatlarını kontrolden çıkaran oyuncular, kripto madenciler ve karaborsacılar ile rekabet etmek zorunda kaldığınızda, yeni bir GPU bulmanız yine de zor olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER