Teknoloji

Nvidia’dan DirectX 12 Ultimate desteğini getiren sürücü güncellemesi

Nvidia'dan DirectX 12 Ultimate desteğini getiren sürücü güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia, Microsoft’un yakın zamanda çıkardığı DirectX 12 Ultimate için destek sunacak ve aynı zamanda Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’nin en son GPU programlama özelliğini de destekleyecek yeni bir sürücü güncellemesi çıkardı.

Nvidia’nın DirectX 12 Ultimate için destek sunması, en yeni RTX kartlarının Microsoft’un en son oyun ve multimedya API’larını destekleyeceği anlamına geliyor. Böylelikle Xbox platformuyla birlikte Windows oyun yetenekleri, özellikler kümesiyle daha iyi şekilde buluşacak.

DirectX 12 Ultimate için en önemli bileşen ışın izleme ve Nvidia uzun zamandır RTX serisi kartlarıyla bunu destekleniyor. Yeni sürücü desteğiyle birlikte oyun geliştiricilerinin yakında çıkacak Xbox Series X ve en yeni Nvidia kartları için oyunlarını optimize etmeleri kolaylaşacak. Bu yıl sonunda ve ötesinde çıkacak yeni nesil oyunlar için bu önemli bir parçayı teşkil edecek.

Bu arada Nvidia, performansı anında artıracak bazı sürücü güncellemeleri de çıkarıyor. En yeni 451.48 sürücü güncellemesi ile birlikte Windows 10 Mayıs 2020 Günceleştirmesi için destek ekleniyor. Ayrıca donanım hızlandırmalı GPU programlama olarak adlandırabileceğimiz yeni bir özellik de geliyor. Nvidia, “Bu yeni özellik, video kartının doğrudan kendi belleğini yönetmesine izin vererek performansı artırabilir ve gecikmeyi azaltabilir.” diyor.

Nvidia'dan DirectX 12 Ultimate desteğini getiren sürücü güncellemesi

Eğer bu yeni sürücü güncellemesini yüklerseniz, Windows 10’un grafik ayarları içinde yeni bir seçenek göreceksiniz. Bunun sayesinde donanım hızlandırmalı GPU programlama olarak adlandırılan özelliği etkinleştirebilirsiniz. Bunu etkinleştirmek için bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekecektir.

Ayrıca bu sürücü güncellemesi dokuz G-Synch uyumlu monitör için de destek ekliyor. 12 oyun daha Nvidia’nın donanım için en iyi oyun ayarlarını sağlayan tek tıklamayla en uygun ayarları belirleme özelliğini de destekler hâle geliyor.

Ne var ki, tüm haberler iyi değil. Nvidia, en son Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi ile oyunun eşzamanlı olarak kaydedilmesi ve yayınlanması için destek sunulmadığını belirtiyor. Eğer bu sizin için önemliyse, güncelleştirmeyi yüklemeyi askıya alabilirsiniz. Nvidia, bu durumun gelecekte çıkacak bir sürümle birlikte düzeltileceğini dile getirdi.

451.48 WHQL sürücüsü Nvidia’nın sürücü sayfasından veya GeForce Experience uygulaması üzerinden indirilebilir.

İLGİLİ HABERLER