Teknoloji

Nvidia Turing grafik kartlarının fiyat ve çıkış tarihi bilgileri sızdı

nvidia

nvidiaNvidia’nın 2018 model GeForce GTX grafik kartlarını ne zaman çıkaracağı ve ne kadara satacağına dair çıkan haberlerin ardından WccfTech, Nvidia’nın üretim ortaklarından bir tanesi aracılığıyla daha fazla bilgi elde ettiğini iddia ediyor. Yine de, bu bilgilerin bazılarının çelişkili olduğunu belirtmek gerekiyor.

WccfTech’in kaynaklarının belirttiğine göre, bu kartlar eylül ayında çıkacak ve fiyatları da çok düşük olmayacak. Yayın organı daha çok üç yeni grafik kartının özelliklerinden bahsediyor. Bunların vat cinsinden güç tüketimleri, video bellek kapasiteleri veriliyor, ancak hangi nesle ait olduğu veya adlandırma çeşidi konusunda bir detay paylaşmıyor.

Üç yeni Nvidia grafik kartının Nvidia’nın yeni Turing grafik mimarisiyle çalışması bekleniyor. Sitenin paylaştığı bilgiler arasında güç tüketim, vRAM miktarı, ABD için verilen tavsiye edilen satış fiyatı ve çıkış tarihi bilgileri bulunuyor.

Model numaraları verilmediği için, güç tüketimlerini temel alarak bir sıralama yapmak yerinde olacaktır. 120 vatlık kart muhtemelen günümüzün GTX 1060’nın yerini alacakken, 150 vatlık kart da GTX 1070’in devamı niteliğinde olacaktır.

  • 180W GPU (11GB vRAM): 699 – 749 dolar, eylül ayının ilk haftası
  • 150W GPU (8GB vRAM): 599 dolar, eylül ayının ikinci haftası
  • 120W GPU (8GB vRAM): 499 dolar, eylül ayı sonu

WccfTech’in kaynaklarına göre Nvidia, gelecek nesil 120 vatlık grafik kartı için, 299 dolar yurt dışı fiyatlı mevcut GTX 1060 Founders Edition’ın iki katı kadar para almayı planlıyor. Bunun nedenleri arasında, yeni versiyonda video bellek miktarının 2 GB’ye çıkmasını da sayabiliriz. Bu da performansı önemli oranda artıracaktır.

İkincisi WccfTech, Nvidia’nın 10 serisi grafik kartlarını satmayı bırakmayacağını düşünüyor. Onun yerine bunları yeni kartların daha indirimli versiyonları olarak sunacak ve böylelikle farklı fiyat noktalarına hitap eden daha büyük bir aile oluşturmuş olacak.

Yukarıda verilen fiyat bilgilerinin ABD’de tavsiye edilen satış fiyatları olduğunu tekrar hatırlatmak gerekiyor. Nvidia’nın iş ortakları Nvidia’nın GPU donanımlarının fiyatlarını istedikleri gibi ayarlayabiliyor. Yine de, fiyatların tahmin edilen seviyenin çok altına düşmesini beklememek gerekiyor. Bu arada WccfTech’in kaynakları, Nvidia’nın başlangıçta gelecek talebi karşılamaya yetecek stoğunu olmayacağını söylüyor. Bu durumda talebe göre fiyatın daha da yükseğe çıkması ihtimali de söz konusu olabilir.

Nvidia’nın yeni nesil grafik kartlarıyla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde düzenlenecek Gamescom veya IFA etkinliklerinde daha fazlasını duymayı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER