Teknoloji

Nvidia’nın tanıtım videosu RTX 2080 GPU’nun haftaya geleceğini işaret ediyor – Video

Nvidia aylardır yakında çıkacak GeForce GPU’ların işaretlerini veriyor. Grafik kartı üreticisi Turing GPU mimarisinin resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Görünüşe göre oyun odaklı ilk GeForce GPU’lar da gelecek hafta tanıtılacak. Nvidia daha önce, gelecek hafta Almanya’da düzenlenecek Gamescom fuarı kapsamında düzenleyeceği GeForce etkinliğinde “harikulade sürprizlerin” ipuçlarını vermişti. Şirket şimdi de yayınladığı bir tanıtım videosuyla daha fazla ipucu veriyor.

Tanıtım videosu daha havalı bir arka plaka ve kaplama tasarımına sahip olan grafik kartının parlamalarıyla bitiyor. Nvidia’nın yepyeni bir GPU’nun işaretlerini verdiği açık bir şekilde belli olurken, video aynı zamanda grafik kartının adının da ipuçlarını taşıyor. Wccftech‘in haberine göre Reddit kullanıcıları, videoda görülen birtakım Discord kullanıcı adlarının RTX 2080 adını işaret ettiklerini öne sürüyor. RoyTeX (RTX), Not_11, Mac-20 ve Eight Tee şeklindeki kullanıcı adlarının her biri, yeni Nvidia kartının muhtemel adı RTX 2080’in parçaları gibi görünüyor. Aynı zamanda Discord mesajlarında Gamescom’un yapılacağı Köln’ün GPS koordinatları da geçiyor. Nvidia video sonunda da, 20.08.2018 tarihini oluştururken, eksik olan dört rakamı “2080” sayısını tamamlayacak biçimde, sırasıyla gösteriyor.

Nvidia’nın yeni Turing mimarisi ray tracing için özel RT çekirdekleri içeriyor. Bu teknik oyunlardaki aydınlatma efektlerini daha da iyileştirmek amacıyla tasarlandı. Nvidia, yeni ray-tracing özellikli GPU’yu, 2006’daki CUDA’dan beri gelen en büyük sıçrama olarak nitelendiriyor. Yeni RT Core‘larının oyunlarda ne gibi değişikliklere vesile olacağını gelecek hafta görme fırsatı elde edeceğiz. Birçok kişi Nvidia’nın saniyede 60 kare hızlı 4K oyunları destekleyecek ve GDDR6 belleği barındıracak GTX 1180‘i tanıtacağını tahmin ediyordu.

Nvidia RTX 2080 ile GTX serisi tamamlanacak

Nvidia’nın yeni RTX serisi grafik kartlarını tanıtarak mevcut GTX GPU’larını tamamlaması muhtemel görünüyor. Yeni kartlar oyunlarda gerçek zamanlı ray tracing’e odaklanacaktır. Bu özellik sayesinde yeni kartlarla oyunlar çok daha farklı görünebilir. Nvidia’nın ray-tracing’i kullanarak farklılıkları ortaya koymak için birtakım oyunları göstermeye ihtiyacı var. Bunu da 20 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşecek olan Gamescom etkinliğinde yerine getirecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER