Manşetler

NVIDIA Shield haziranda 350 dolar fiyat etiketiyle ABD’de piyasada

NVIDIA’nın geçtiğimiz ocak ayında CES’te görücüye çıkardığı Project Shield adlı taşınabilir oyun konsolunun ABD’de piyasaya çıkış takvimi kesinleşti. Haziran ayında bu ülkede satışa sunulacak olan konsol 350 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Konsolun ABD şartlarında taşınabilir oyun konsollarının ortalamasının üzerinde bir fiyata sahip olduğunu söylemek gerek. Ancak konsolun sahip olduğu teknik özellikler ve imkanlar bu fiyatı makul karşılamayı mümkün kılabilir.

nvidia-shield-on-150513 (630 x 354)

Son adı NVIDIA Shield olarak belirlenen konsolda dört çekirdekli Tegra 4 işlemci ve 2 GB RAM yer alıyor. 5 inç’lik dokunmatik ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip olan konsol oyun bilgisayarınızda yüklü olan PC oyunlarını da kablosuz bağlantı aracılığıyla uzaktan oynamaya izin veriyor. Tabii ki, bunun için oyun bilgisayarınızda GeForce GTX 650 veya üstü bir ekran kartının bulunması gerekiyor.

Tabii ki, bunun dışında NVIDIA Shield ile Android platformuna özel mobil oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ayrıca NVIDIA Tegra Zone’da da NVIDIA’nın mobil platformuna özel oyunları edinme fırsatı bulunuyor. Android Jelly Bean ile yüklü gelen konsolda çeşitli oyunlar da önceden yüklenmiş şekilde bulunuyor. Sonic 4 Episode II THD bunların arasında yer alıyor. Ayrıca Google Play üzerinden de çeşitli oyun ve uygulamaları indirmek mümkün. Şu anda yatay modu destekleyen uygulamalar konsolda çalıştırılabiliyor, ancak NVIDIA’nın söylediğine göre gelecekte kablosuz bağlantı üzerinden sunulacak güncellemelerle birlikte dikey modda çalışan uygulamalar da desteklenecek.

nvidia-shield-kumanda-150513 (630 x 354)

Shield’ın diğer teknik özelliklerine baktığımızda 16 GB dahili belleğin bulunduğunu, bununla birlikte microSD kart yuvası sayesinde depolama alanının daha da artırılabildiğini görüyoruz. Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi kablosuz bağlantılara sahip olan cihaz barındırdığı mini HDMI portuyla da görüntüleri daha büyük ekrana aktarmaya izin veriyor.

Shield’ın ABD versiyonu için ön siparişler alınmaya başlandı.

İlgili >> Shield, Engadget

İLGİLİ HABERLER