Teknoloji

Yeni Nvidia Shield Android TV CES 2017’de tanıtılabilir

nvidia shield android tvNvidia Shield Android TV set üstü kutusu pek ilgi görmese de, kaliteli ve yenilikçi bir cihaz olarak akıllarda yer etmeyi başarmıştı. Oyun keyfi yaşamak isteyenler için “muhteşem bir ürün olarak tanımlanan Nvidia Shield, Ultra HD çözünürlük desteği sunması sayesinde de dikkat çekmeyi başarmıştı. Ancak Google Play’in kısa süre öncesine kadar 4K içerik sunmaması, Nvidia Shield’in potansiyeline ulaşmasına engel olmuştu.

Ancak işler yavaş yavaş değişiyor. Google son zamanlarda Play servisini içerik bakımından daha rekabetçi kılmak için önemli adımlar atıyor. Bu adımların Nvidia Shield Android TV gibi ürünlerin de önünün açması muhtemel görünüyor. Dolayısıyla Nvidia’nın da Shield Android TV’yi geliştirmek ve yenilemek için harekete geçmesine pek şaşırmamak gerekiyor.

Yenilenen Nvidia Shield’in önümüzdeki ocak ayının ilk günlerinde Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2017’de tanıtılması bekleniyor. Gelen haberlere göre, Nvidia’nın cihazda çok köklü değişiklikler yapmayacak. MIMO antenlerin eklenmesi ve Wi-Fi desteğinin iyileştirilmesi, beklenen değişiklikler arasıdan ön plana çıkıyor.

Nvidia Shield Android TV daha ince oyun kumandalarına sahip olabilir

Yenilenen Nvidia Shield’in daha ince oyun kumandalarına sahip olacağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Wi-Fi Direct yerine Bluetooth LE teknolojisinin kullanılmasıyla bunun mümkün hâle geleceği belirtiliyor. Bu sayede kumandaların pil ömrünün de artırılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER