Manşetler

Nvidia’dan yapımcılara özel RTX Studio dizüstü bilgisayarlar geliyor

nvidia geforce rtx studio

Nvidia, Taipei’de başlayacak Computex 2019’a yapımcıları hedefleyen yeni bir yazılım-donanım girişimiyle geliyor. Aynı zamanda bunu destekleyen çeşitli dizüstü bilgisayarları da tanıtıyor. Nvidia Studio adlı platform; API, SDX ve Nvidia RTX GPU’ları için tasarlanmış sürücülerden oluşuyor. Bu sayede yaratıcılık odaklı yazılımlarda performans ve verimlilik artırılıyor.

Nvidia, Creator-Ready Drivers adlı mevcut terimin yeniden adlandırılmış hâli olan Studio Drivers sürücülerinin Adobe, Epic, Autodesk, Unity ve Blackmagic Design gibi şirketlerin yazılımlarıyla test ediliğini söyledi. Uygulama geliştiricileri görüntü yükseltme veya video renk eşleştirmesi gibi belirli işlerin otomasyonu için CUDA-X AI yazılımından da yardım alabiliyor.

Yedi farklı PC üreticisi bu hafta içinde Computex’te 17 farklı RTX Studio markalı dizüstü bilgisayar çıkaracak. Bunların arasında Acer, Asus, Dell, Gigabyte, HP, MSI ve Razer da bulunuyor. Dizüstü bilgisayarlarda RTX 2080, 2070 ve 2060 GPU’lar bulunuyor. Nvidia’nın iş istasyonu yelpazesi içinden de Quadro 5000, 4000 ve 3000’i göreceğiz.

Nvidia, adını açıklamadığı RTX Studio dizüstü bilgisayarının testiyle ilgili bilgi de verdi. Core i7 CPU ve RTX 2080 Max-Q GPU barındıran bilgisayarın Core i9 işlemci ve AMD Radeon Pro Vega 20 grafik işlemcili en üst düzey MacBook Pro’dan, Maya ve RedCine-X Pro gibi uygulamalarda yedi kat daha hızlı olduğunu kaydetti.

Nvidia, bu hafta göreceğimiz RTX Studio dizüstü bilgisayarlarının fiyatlarının yaklaşık 1600 dolardan başlayacağını kaydetti. İlk modelleri de haziran ayında göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER