Teknoloji

Nvidia RTX 4070’nin varlığını gizemli bir şekilde doğrulandı

nvidia rtx 4070

Nvidia’nın RTX 4070 ekran kartının yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor, ancak şirket henüz bu yeni GPU hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, Nvidia RTX 4070’in varlığını, onu gizli bir şekilde ortaya koyarak doğruluyor.

Nvidia’nın en iyi grafik kartları serisine eklenen bu son ürün, Nvidia Reflex’i sergileyen bir sunum slaytında ortaya çıktı. Bu teknoloji, Counter-Strike 2 oyununa eklenecek ve RTX 4070, birkaç gün içinde çeşitli perakendecilere sunulacak. Nvidia’nın bu düşük profilli şekilde yeni GPU’yu ortaya çıkarmayı planladığı merak konusu.

Nvidia Reflex, desteklenen oyunlarda gecikme süresini azaltarak, hareketinizi girdiğiniz an ile ekranda görünen aksiyon arasındaki süreyi kısaltan bir teknolojidir.

Counter-Strike gibi oyunlarda bu teknoloji gerçekten göz alıcı görünüyor. FPS oyunları, düşük gecikme süresinden diğer oyun türlerinden daha fazla yararlanır, ancak ne yazık ki CS:GO‘nun Reflex’e erişimi yoktur. Artık Nvidia’nın, bu yıl çıkması planlanan Counter-Strike 2‘ye Reflex’i eklemek için Valve ile çalıştığını biliyoruz.

Nvidia, yaklaşan oyunun Reflex teknolojisi ile ne kadar iyi çalıştığını gösteren resmi bir sunum slaytı hazırlamış gibi görünüyor. Bunu yapmak için, üç GPU’yu, GTX 1060, RTX 3060 ve henüz duyurulmamış (ancak dedikodularla anılan) RTX 4070’i karşılaştırdı.

Slayta göre Nvidia Reflex, Counter-Strike 2‘deki gecikmeyi %35’e kadar azaltabilir. GTX 1060’daki gecikme 26 ms’den 17 ms’ye düştü ki, bu oldukça büyük bir fark. Yakında beklenen RTX 4070 ise, sadece ek 2 ms kazandı, ancak başlangıçta gecikme çok daha düşüktü, bu nedenle Reflex ile veya bu olmaksızın en hassas olanıydı.

Nvidia’nın bu demodaki GPU seçimleri de dikkat çekici görünüyor. RTX 3060’ın burada yer alması mantıklı görünse de, RTX 3070 sunum için daha uygun bir seçenek olabilirdi. GTX 1060’ın sadece RTX 4070’in yanında daha iyi görünmesi için orada olduğu düşünülebilir. Ancak Reflex, GTX 900 serisinden başlayarak Counter-Strike 2’deki ekran kartlarında kullanılabilir olacağı için, bu durumun nedeni de bu olabilir.

RTX 4070’in 13 Nisan’da piyasaya sürülmesi söylentiler arasında yer alıyor. Bahsedilen slayt, GPU’nun varlığını doğrulasa da, Nvidia henüz resmi bir şekilde çıkış tarihini duyurmadı. Sızıntılara göre, gelecek GPU’nun muhtemelen 5.888 CUDA çekirdeği ve 12GB GDDR6X belleği olacak ve 600 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Nvidia’nın yeni GPU’yu duyurduğu yöntem, onun için olan heyecanı pek artıramamış gibi görünüyor, bu da resmi açıklamanın bilerek geciktirildiğini akıllara getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER