Teknoloji

Nvidia RTX 2080 Ti 3D Mark puanına göre 1080 Ti’den yüzde 35 daha hızlı

nvidia geforce rtx 2080 ti

nvidia rtx 2080 tiNvidia RTX 2080 Ti‘nin performansını merak edenler için ortaya çıkan bir sızıntı, bu kartın 3DMark benchmark puanını işaret ediyor. Eğer doğruysa, RTX 2080 Ti, GTX 1080 Ti’ye göre yüzde 35 performans artışı sunuyor.

VideoCardz.com tarafından paylaşılan bir tweet, aşağıda görüldüğü üzere benchmark puanlarını gösteriyor. Bunlar muhtemelen siteye üçüncü taraf tarafından sızdırılmıştır.

İlginç olan nokta ise, ekran görüntüsünün gönderildiği tarihte, ne Nvidia ne de üretici ortakları gibi, Nvidia’nın teknolojisini kullanarak kendi grafik kartını üreten tarafların dışında herhangi birisinin GPU için çalışan sürücülere sahip olmaması.

Eğer bu sızıntı içeriden geliyorsa, o hâlde ekran görüntüsünün alınması yerine ekranın fotoğrafının çekilmiş olmasını açıklıyor. Tabii ki, bu bilgiyi doğrulamanın herhangi bir yolu yok. Bu nedenle habere de şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Fotoğrafa göre, Nvidia RTX 2080 Ti, Time Spy benchmark testinden 12825 puan alıyor. 1080 Ti ise aynı testte 9500 puan kaydediyor. Bu da performans artışının yüzde 35 civarında olduğunu gösteriyor.

Bu gelişim potansiyeli memnun edici olsa da, GTX 1080 Ti’nin GTX 980 Ti’ye göre gelişimiyle karşılaştırıldığında, daha az sıçrama olduğu görülüyor. Aynı testte 1080 Ti, selefine göre yüzde 79’luk bir artış kaydetmişti.

Tabii ki, bu sonuçların sahte olma veya daha eski sürücülerle ve henüz tamamlanmamış yazılımla oluşturulmuş olma ihtimali bulunuyor. Ne var ki, eğer gerçekse, grafik kartlarının geri dönüşleri arasındaki farkın azaldığı bir noktaya gelmişiz demektir. GTX 1080 Ti zaten heybetli ve güçlü bir karttı, bu nedenle Nvidia’nın onun üstüne koyabileceklerinin çok fazla olmasını beklememek gerekiyor.

Ne var ki Nvidia’nın 999 dolar gibi bir yurt dışı başlangıç fiyatı biçtiği karttan beklenen daha fazla oluyor. Bu nedenle, insanlar aradıkları performans artışını görmedikleri için hayal kırıklığına uğrayabilir.

Daha önce de Nvidia RTX 2080’in GTX 1080’e göre yüzde 35 performans artışı sağladığı haberleri çıkmıştı. Bunlar rastlantı da olabilir veya RTX 20 serisinde yüzde 35’lik bir genel performans artışını gerçekten de beklemeli.

Nvidia RTX 2080 Ti ve RTX 2080’in performansları hakkında daha fazla fikir sahibi olmak için incelemelerin çıkmasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER