Teknoloji

Nvidia RTX 2060 12 GB VRAM’li olarak gelecek hafta satışta

nvidia rtx 2060

Nvidia 2021’in şubat ayında, eski GPU’larından bazılarını, yani RTX 2060 ve GTX 1050 Ti’yi, çip sıkıntısı sırasında kripto para madencileri ve karaborsacılar nedeniyle yeni ürünleri deneyimleyemeyen oyun severlere seçenek olması amacıyla yeniden piyasaya sunmayı taahhüt etmişti. Şirket, RTX 2060 GPU’nun 12 GB VRAM’ine sahip yeni bir varyantını piyasaya sürerek, bu sözünün en azından bir kısmını yerine getiriyor. Yeni GPU, 2019’da çıkan orijinal modelin standart yapılandırmasının iki katı video belleğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Nvidia, çeşitli modellerin 7 Aralık Salı gününden itibaren yurt dışında satışa sunulacağını söylüyor. Yenilenmiş Founders Edition GPU’nun teknik özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz. Yenilenen GPU, daha yüksek temel saat hızına ve sayısı artan CUDA çekirdeklerine (standart RTX 2060’taki 1920’ye karşı 2176) sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Özellikleri bazı açılardan da RTX 2060 Super’e benziyor.

Şirket, 12 GB RTX Founders Edition için başlangıç fiyatı bilgisi paylaşmadı. Ancak The Verge sitesine yaptığı açıklamada “RTX 2060 6GB’ın premium bir sürümü olduğunu ve fiyatın bunu yansıtmasını bekliyoruz” dedi. RTX 2060 6GB, 2019’da yurt dışında 349 dolar karşılığında piyasaya sürüldü. OEM’lerin 12GB RTX 2060’ın kendi özel sürümlerini çıkaracakları bilgisi de paylaşıldı.

Nvidia RTX 2060 stok sıkıntılarının etkisini az da osla hafifletebilir

Nvidia RTX 2060 kartın piyasaya çıkması, GPU stoklarının sıkıntı çektiğini bilen, kartların ikinci el piyasasında bile çok yüksek değerlere ulaştığını görenler için memnuniyet verici bir gelişme sayılır. RTX 2060, ışın izlemeli grafiklere sahip oyunları çalıştırmak için harika bir deneyim sunmuyor, ancak sahip olduğu gücüyle, çoğu oyunu 1080p çözünürlükte ve orta grafik ayarlarında iyi biçimde çalıştıracaktır.

PC pazarı, küresel pandeminin de şiddetlendirdiği çip sıkıntısının acısını hisseden birçok alandan biri. Grafik kartları ve konsollar gibi ürünler, piyasada yeni olmamasına rağmen hâlâ yüksek talep görüyor. RTX 30 serisi GPU’ların birçoğunun perakende satışta zaten yüksek bir fiyatı olduğu için, istediğinizi satın almak ve bunu normal bir fiyattan yapmak zorlaştı. Pek çok perakendecinin stokları tamamen sıfırlandı, üstelik otomatikleştirilmiş alıcılar ve ürünleri satarak kâr elde etmeyi düşünen kafalar birinci el ürünleri satın almanızı epey zorlaştıracaktır.

İLGİLİ HABERLER