Teknoloji

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti’de görülen sorunlar can sıkıyor

nvidia geforce rtx 2080 ti

Tüketici seviyesinde en güçlü GPU şu sıralar bazı problemlerle uğraşıyor. İlk kullanıcıların bazılarından Nvidia GeForce RTX 2080 Ti grafik kartlarının farklı açılardan sorun çıkardığını rapor ediyor.

Bu sorunların arasında daha birinci günden karşılaşılan sorunlar da bulunuyor. Digital Trends‘in haberine göre, kartın yüklenmesinden sonra bazı kararsızlıklar ve görüntü bozulmaları gözlenirken, bazı kullanıcılar GPU’larının birkaç gün çok düşük seviyede kullandıktan sonra işlevini kaybettiğini belirtiyor.

Hem Nvidia forumlarında hem de ilgili Reddit başlıklarında, dikkate değer sayıda kullanıcı kartlarının bozulmakta olduğunu söylerken, sorunun Founders Edition sürümünde de görüldüğü anlaşılıyor. Üstelik bazı kullanıcılar üreticiden gelen değişim kartlarının da benzer sorunlar çıkardığını kaydediyor.

GeForce RTX 2080 Ti, şu anda en yüksek seviyedeki kart olma özelliğini taşıyor. Bu kart saniyede 60 kare hızında 4K oyunu oynatma yeteneğine sahip. Aynı zamanda ışın izleme olarak adlandırılan ve görüntü gerçekçiliğini artıran teknolojiyi de bünyesinde barındırıyor.

Eğer kartın fiyatı çok yüksek olmasa, görülen sorunlar da bu kadar fazla ses getirmeyebilirdi. Kartın Founders Edition versiyonu yurt dışında 1199 dolarlık fiyat etiketine sahip.

Umarız bu sorunlar ilk parti ürünlerle kısıtlıdır ve yayınlanacak çeşitli yamalarla sorun kısa sürede düzeltilir. Ne de olsa, bu grafik kartı ailesinden beklenti bir hayli yüksek.

İLGİLİ HABERLER