Teknoloji

Nvidia GeForce RTX 2060’ın 6GB, 4GB ve 3 GB modelleri mi geliyor?

nvidia rtx 4070 ti

Yakında beklenen Nvidia GeForce RTX 2060’ın sızan fotoğrafları ve ilk benchmark sonuçları yetmezmiş gibi, şimdi bir de resmi kayıtlar ek kanıt olarak karşımıza çıkıyor.

Gigabyte epey yoğun biçimde çalışmış ve GeForce RTX 2060’ın 40 farklı çeşidini Avrasya Ekonomi Komisyonu’na (EEC) kaydettirmiş. Bu yüksek sayıdaki kayıt sadece farklı fiyat noktalarına özel modelleri değil, aynı zamanda 6 GB, 4 GB ve 3 GB video bellekli üç farklı stok kodunu da işaret ediyor.

Dahası, Gigabyte GDDR6, GDDR5X ve hatta GDDR5 olmak üzere üç farklı video bellek türüne sahip olan grafik kartlarının tescilini gerçekleştirdi. Bu, Nvidia Turing tabanlı grafik kartları için büyük değişiklik anlamına geliyor. Bu kartları şimdiye kadar sadece GDDR6 bellekle görmüştük.

GeForce RTX 20 serisi GPU’ların fiyatları en büyük eleştiri ve hatta dalga konularından bir tanesi. Farklı fiyat noktalarına özel olarak tasarlanmış gibi görünen GPU’lar sorunu çözmeye yardımcı olmayabilir. Çünkü RTX 2060’ın tüm bu versiyonları arasındaki performans farkı yüksek olabilir gibi görünüyor. Öyle olmasa bile, giriş segmenti ürünün fiyatını düşürmeye yardımcı olmaktan çok, kafa karışıklığına yol açacaktır.

Belki de Gigabyte, GeForce RTX 2060’ın mümkün olan tüm versiyonları için kayıt açtırmanın iyi olacağını düşünmüş ve bu yönde hareket etmiş olabilir. Büyük bir kısmını üretim hattına sokmayı düşünmüyor bile olabilir. Ocak ayındaki CES 2019’da, tüm bilinmeyenler açığa çıkmış olacaktır. Bu nedenle biraz daha sabretmek en iyisi olacaktır.

İLGİLİ HABERLER