EğlenceTeknoloji

Nvidia GeForce Now Türkiye’de beta kullanımına açıldı, detaylar netleşiyor

Yaklaşık bir ay kadar önce Turkcell desteğiyle Türkiye’deki sunucuları üzerinden hizmet vermeye başlayacağı açıklanan Nvidia GeForce Now hizmetinin detayları belli oldu. 15 Şubat itibarıyla Türkiye sunucuları üzerinden beta testleri başladı ve bu süreç de bir ay boyunca devam edecek.

Habertürk’ün haberine göre GeForce Now Türkiye hizmeti 15 Mart’ta herkese açılıyor. Beta erişimine dahil olan kullanıcılar, ön kayıt sıralamasına göre öncelik sahibi olacaklar. GeForce Now hizmetinden yararlanmak için sahip olduğunuz donanımın çok iyi özelliklere sahip olması gerekmiyor. Ortalama bir ekran kartı veya işlemcisi olan dizüstü bilgisayarla da sunulan oyunların tadını çıkarmanız mümkün olacak.

GeForce Now’ın dikkat çeken özellikleri arasında Nvidia’nın RTX ve DLSS gibi teknolojilerine sunulan destek var. Nvidia’nın RTX serisi kartlarıyla sunmuş olduğu ışın izleme teknolojisinin sağladığı gerçeklikten internet üzerinden oynadığınız oyunlarda da yararlanabileceksiniz. Ansel sayesinde ise oyunlarınızın profesyonel düzeydeki fotoğraflarını, 360 derece görüntülerini, HDR destekli olarak yakalayıp paylaşabileceksiniz.

Nvidia GeForce Now ile Steam, GOG, Epic Games veya Ubisoft altındaki kendi oyun kütüphanenize de erişim imkanı verecek. Oyunları sadece PC üzerinden değil; Mac, TV, Chrome internet tarayıcısı, Chromebook, Android veya iOS cihazlarından da oynayabileceksiniz.

GeForce Now Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak sunulacak paketler belli oldu. Kullanıcıları Basic ve Premium olmak üzere iki paket bekliyor. Basic Paket içinde standart erişim ve 1 saatlik oturum süresi var. Nvidia, yoğun saatlerde bu pakete sahip kullanıcıların sınırlı kapasite nedeniyle kuyrukta bekleyebileceğini söylüyor. Premium Paket ise uzatılmış oturum süresi ve RTX aktif gibi özelliklere sahip olacak.

Servisin küresel fiyatının 5.49 avro olduğunu dikkate alırsak, Türkiye’deki üyelik paket fiyatları 50 TL’nin altında olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER