Teknoloji

Nvidia Broadcast için daha fazla kamera desteği getiren güncelleme

nvidia broadcast

Nvidia, gürültü gidermeyi iyileştirmek, daha fazla kamerayı desteklemek ve uygulama tarafından kullanılan VRAM miktarını azaltmak için Broadcast uygulamasını güncelliyor. Nvidia Broadcast, öncelikle yayıncılar ve içerik oluşturucular tarafından bir mikrofondan gelen arka plan gürültüsünü filtrelemek veya bir web kamerası için bir arka planı bulanıklaştırmak için kullanılıyor. Nvidia, perşembe günü yayınladığı 1.3 sürümüyle bu ana kullanım durumlarını geliştirmeye odaklanıyor.

Nvidia Broadcast, yayıncılar için popüler bir seçim haline gelse de, uygulama bazen biri heyecanla konuşurken yüksek perdeli sesleri de filtreleyebiliyor. Nvidia, “Yeni güncelleme, istenmeyen arka plan gürültüsünü ortadan kaldırırken bu konuşmayı korumak için özel eğitim ses profilleriyle bunu ele alıyor.” diyor. Bu, akıştaki herhangi bir çığlık veya şok anının artık yanlışlıkla kaldırılmayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca Nvidia; Broadcast güncellemesiyle Canon EOS Webcam Utility, Nikon Webcam Utility, Sony Webcam Utility ve OBS Virtual Camera dahil olmak üzere bir dizi kamera uygulaması için destek sunuyor. Bu, yayıncıların ve yayıncıların kamera görüntülerini değiştirmelerini çok daha kolay hale getirirken arka plan bulanıklığı veya başka efektler de ekliyor.

nvidia broadcast

Nvidia’nın Broadcast uygulaması için getirdiği son 1.2 güncellemesi efektler için yığınlama da eklemişti. Ancak bunların bir kısmını aynı anda bir mikrofon, hoparlör ve kamera üzerinde kullandıysanız, oyun sırasında performans ve kare hızları bir darbe almış olabilirdi. Bu en son 1.3 güncellemesi, VRAM kullanımını yüzde 40’tan fazla önemli ölçüde azaltarak oyun oynarken performansı büyük ölçüde artıracaktır.

Geçmişte Nvidia Broadcast ile ilgili bir dizi hata ve sorunla karşılaşılmıştı, ancak Nvidia yeni sürümle daha iyi, pürüzsüz bir Nvidia Broadcast deneyimi sağlayan birkaç yeni kullanıcı arayüzü öğesi ve hata düzeltmeleri olduğunu söylüyor. Nvidia’nın en son 1.3 Broadcast güncellemesini şirketin web sitesinden indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER