Teknoloji

Nothing Phone 2a’nın kamera özellikleri yeni sızıntıyla ortaya çıktı

nothing phone 2a

Nothing, Phone 1 ve Phone 2 ile akıllı telefon pazarına iddialı bir giriş yapmıştı. Şirketin bu hızlı girişi Nothing Phone 2a ile sürdürmesi bekleniyor. Phone 2’nin altında konumlandırılması öngörülen telefonla ilgili sızıntılar da devam ediyor. Bunların en yenileri kamera özelliklerine ve Phone 2a’nın satılacağı bölgelere ışık tutuyor.

Phone 2a’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Samsung S5KGN9 sensörün üstleneceği söyleniyor. Ana kameraya yine 50 megapiksel çözünürlüklü Samsung S5KJN1 sensörün eşlik etmesi bekleniyor. Kamera kurulumu akıllara Motorola Moto G84’ü getirirken, ultra geniş açılı kameranın daha önce Nothing telefonlarında görülen türden olmadığını belirtmek gerekiyor. Ön kamerada ise 32 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX615 sensörün tercih edileceği söyleniyor.

Phone 2a’nın 2412 x 1084 piksel çözünürlüklü 6.7 inç büyüklüğünde 120 Hz bir ekranla gelmesi bekleniyor. Bu ekranın Visionox ve BOE’nin ortak çalışması olacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Haberde Phone 2a’nın dört bölgesel modele sahip olacağı belirtiliyor. Bu modeller Hindistan, Japonya, Avrupa ve küresel olarak sıralanıyor. Japonya’nın listeye eklenmesi, Nothing Phone 2a’nın Phone 2’ye kıyasla daha fazla bölgede satılacağı alamına geliyor. Telefonun kalbinde ise MediaTek Dimensity 7200 işlemcinin olması öngörülüyor.

Nothing Phone 2a tanıtımı için MWC 2024 işaret ediliyor

Phone 2a’nın siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Ancak şirketin ilk etapta sadece bir renk seçeneğiyle telefonu piyasaya sürebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Phone 2a’nın resmi duyurusunun ise Nothing’in 27 Şubat’ta MWC 2024 kapsamında gerçekleştireceği etkinlikte yapılması öngörülüyor.

Nothing Phone 2a’da Dimensity 7200 işlemciye 8 GB RAM ve 128 depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor. Kutusundan Android 14 ve Nothing OS 2.5 ile çıkacak olan telefonun yurt dışı satış fiyatının 400 dolar civarında olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER