Teknoloji

Nothing’ten yeni telefonu Phone 2 için işlemci açıklaması

nothing phone 1 nothing os 2.0

Nothing Phone 2 bu yıl içinde kullanıcıların karşısına çıkacak telefonlar arasında yer alıyor. Barselona’da gerçekleştirilen MWC 2023’ü boş geçmek istemeyen şirket, yeni telefonuyla ilgili önemli bir bilgi paylaştı.

Nothing’in önümüzdeki haftalar ve aylarda telefonla ilgili küçük detaylar vermesi bekleniyor. Zira şirketin kurucusu Carl Pei’nin bu stratejiyi sevdiği OnePlus günlerinden beri biliniyor. Bu strateji doğrultusunda paylaşılan ilk bilgi, telefonun Qualcomm Snapdragon 8 Serisi bir işlemci taşıyacak olması oldu.

Şirket şu an için bunun ötesinde bir detay vermiş değil. Ancak bu açıklama ışığında telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunması muhtemel görünüyor. Bu işlemci 2023’te çıkan amiral gemisi Android telefonların büyük kısmında kullanıcıları karşılıyor.

Nothing Phone 2 için oklar yılın üçüncü çeyreğini işaret ediyor

Nothing CEO’su Carl Pei, Phone 2’nin ABD’de piyasaya sürüleceğini daha önce açıklamıştı. Akıllı telefonun yılın üçüncü çeyreğinde, yani temmuz-eylül ayları arasında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu tarihin ilerisine geçilirse telefonun Snapdragon 8 Plus Gen 2 işlemciyle resmiyet kazanması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Daha önce çıkan dedikodulara göre, Nothing Phone 2 12 GB RAM, 256 GB depolama alanı, 120 Hz ekran ve 5000 mAh pil gibi özelliklerle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER