Teknoloji

Nothing Phone 2’nin işlemcisi için beklenen doğrulama geldi

nothing phone 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nothing Phone 2’nin Qualcomm Snapdragon 8 serisinden bir işlemci taşıyacağı MWC 2023’te açıklanmış, ancak bunun hangisi olacağı konusunda net bir bilgi verilmemişti. Bir Qualcomm yöneticisi bunun Snapdragon 8 Plus Gen 1 olacağını söylese de, ilgili sosyal medya paylaşımının daha sonra düzenlenmesi ve bu bilginin çıkarılması belirsizliği sürdürmüştü. Ancak beklenen doğrulama sonunda Nothing’in kurucusu Carl Pei’den geldi.

Carl Pei, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şirketinin yeni akıllı telefonunun Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 ile geleceğini açıkladı. Pei, neden bu işlemcinin tercih edildiği konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Snapdragon 8 Plus Gen 1’in büyük bir performans artışı getireceğini söyleyen Nothing’in kurucusu, tercihlerinde “sadece hızın değil, tüm paketin” etkili olduğunu vurguladı.

Pei, şu ifadeleri kullandı: “Snapdragon 7 Serisi yerine Snapdragon 8 Serisi bir işlemciyi tercih etmek pil ömründe, şebeke bağlantısında, kamera yeteneklerinde ve daha pek çok alanda kayda değer iyileştirmeleri beraberinde getirdi.”

Snapdragon 8 Plus Gen 1’in güç tüketimi ve sıcaklık yönetimi konusunda sınıfının en iyisi olduğunu söyleyen Nothing’in kurucusu, Phone 2’nin selefine kıyasla önemli bir sıçrama niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi. Bu noktada Snapdragon 8 Plus Gen 1’in eski bir işlemci olduğunu, ancak bu tercihin Snapdragon 8 Gen 2’li bir telefona kıyasla daha uygun bir fiyat sunmayı mümkün kıldığını belirtmekte fayda var.

Nothing Phone 2 için paylaşımların artması bekleniyor

Nothing Phone 2’nin diğer özellikleri belirsizliğini koruyor. Ancal Carl Pei’den paylaşımların gelmeye başlaması, yakında diğer detayların da gün yüzüne çıkacağının sinyalini veriyor.

İLGİLİ HABERLER