ManşetlerSatın Alma Rehberi

Nothing Phone 1 ve Samsung Galaxy A53 karşı karşıya

nothing phone 1 samsung galaxy a53 karşılaştırma

Nothing ilk telefonu olan Nothing Phone 1 modelini 12 Temmuz’da tanıttı. Bu telefonun Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı şu an için belli olmasa da, bu telefonun yurt dışındaki fiyatı ve özellikleri, onu Türkiye’de de satışta bulunan Samsung Galaxy A53 5G modeliyle eşdeğer hâle getiriyor. Bu karşılaştırma makalesinde Nothing Phone 1 ile Samsung Galaxy A53 modellerini tasarım, performans, kamera gibi unsurlar açısından yan yana getiriyoruz.

Tasarım

Nothing Phone 1; 159.2 x 75.8 x 8.3mm’lik boyutlara ve 193.5 gram ağırlığa sahip. Samsung Galaxy A53 ise, 159.9 x 74.7 x 8.1mm’lik boyutlar ve 189 gram ağırlıkla geliyor.

Boyut ve ağırlık bakımından Nothing Phone 1 ile Samsung Galaxy A53 modelleri neredeyse tamamen aynı görünüyor. Ancak Nothing Phone 1’in tasarım açısından biraz daha karmaşık, ancak bir o kadar verimli görünüyor.

Nothing Phone 1’in arkası yarı saydam ve içerideki bileşenlerin bazıları görünüyor. Aynı zamanda köşeleri biraz daha yuvarlatılmış, bu açıdan iPhone 13 modellerine de benziyor. Arkada bildirimler veya benzeri unsurlarda aydınlatılan LED şeritler var ve bu, Glyph Interface olarak adlandırılıyor. Sol üst köşede ise çift kamera bulunuyor.
Ön tarafta Nothing Phone 1 ekran deliğine yerleştirilmiş kameraya sahip ve bu da sol üst köşeye konumlandırılmış. Ekran altı parmak izi okuyucusu var. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği mevcut. IP53 ile belgelenen suya ve toza direnci de özellikleri arasında bulunuyor.
Samsung Galaxy A53 ise tasarım açısından daha geleneksel bir çizgide. Mavi, turuncu, beyaz ve siyah olmak üzere dört renk seçeneği var. Arkada, sol üst köşede arka yüzle bütünleşen bir kamera modülü var ve burada dört kamera bulunuyor. Nothing Phone 1’inki kadar ilgi görülmese de, standart bir akıllı telefonunkinden daha çekici göründüğünü de kabul etmek gerekir.

Ön tarafta ise üst kısımda ortaya yerleştirilmiş bir selfie kamera deliği var. Ekran altı parmak izi okuyucusuna sahipken kenarları da yuvarlatılmış. IP67 ile belgelenen suya ve toza direnci var. Bu açıdan Nothing Phone 1’e göre daha üstün görünüyor.

Ekran

Hem Nothing Phone 1 hem de Samsung Galaxy A53 düz ekranlara sahip. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, her ikisinde de selfie kamera delikleri mevcut, ancak bunlar farklı konumlara yerleştirilmiş.

Nothing Phone 1’in 6.55 inç esnek OLED ekranı Corning Gorilla Glass camla korunuyor. Bu ekran 2400 x 1080 piksel çözünürlükle 401 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğu sunuyor. Ekranın yenileme hızı 60 Hz ile 120 Hz arasında dinamik biçimde ayarlanıyor.
Samsung Galaxy A53 modelinde ise 6.5 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü bu ekran 404 ppi gibi bir piksel yoğunluğu sunuyor. Ayrıca 120 Hz yenileme hızı da var, ancak bu yenileme hızı dinamik değil, arzu ederseniz 60 Hz’lik standart yenileme hızına geri dönebilirsiniz.

Donanım ve Yazılım

Nothing Phone 1, Snapdragon 778+ yonga setiyle çalışıyor. 8 GB RAM ile 128 GB veya 256 GB depolama seçeneği sunuluyor. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanlı ek bir seçenek daha var.

Telefonda 4500 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu da 33W kablolu şarj, 15W kablosuz şarj ve 5W ters kablosuz şarjı destekliyor. Ayrıca çift SIM ve 5G destekleri var. Bunların erişilebilirliğinin ülkeden ülkeye değişebileceği de not ediliyor.

Samsung Galaxy A53 5G ise Exynos 1280 işlemci, 6GB RAM ve 128GB depolama gibi özelliklere sahip. Farklı olarak 1 TB’a kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası var. Ayrıca RAM Plus özelliği sayesinde belleği 6 GB’a kadar artırmak mümkün oluyor.
Her iki cihaz da Android ile çalışıyor, ancak farklı kullanıcı arayüzleri var. Samsung’un telefonu One UI ile gelirken Nothing’in telefonunda ise NothingOS yüklü durumda. Ancak temelde Android var. Farklı kullanıcı arayüzü unsurları olsa da, her iki telefonda da uygulamalar ve oyunlar Google Play Store üzerinden indirilebiliyor, Google uygulamaları ve servisleri eksiksiz biçimde çalışıyor.

Kamera

Nothing Phone 1’in arkasında 50 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Bunlardan biri ana kamera, diğeri ise ultra geniş açılı kamera. Ana kamera f/1.88 diyafram açıklık, optik görüntü sabitleme, elektronik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Gece Modu, İleri Gece Modu, Portre Modu ve Güzellik Modu gibi farklı çekim modları bulunuyor. Ultra geniş açılı sensör ise f/2.2 diyafram açıklığına ve 114 derecelik görüş açısına sahip. Makro Modu ve Gece Modu gibi çekim modlarını destekliyor.

Samsung Galaxy A53 5G ise dört arka kamera ile geliyor. 64 megapiksel ana kamera f/1.8 diyafram açıklığı ve optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Ayrıca 12 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel, f/2.4 derinlik kamerası ve 5 megapiksel, f/2.4 makro kamera da mevcut.

Daha fazla sayıda kamera daha iyi bir deneyim sunmazken, daha yüksek çözünürlüklü sensörler de daha iyisini vadetmiyor. Galaxy A53’ün şimdiye kadar yayınlanan incelemeleri bu telefonun kamera konusunda iyi bir grafik sergilediğini gösteriyor. Nothing Phone 1’in kamera performansını ise incelemeler çıktıkça göreceğiz.

Ön tarafta Nothing Phone 1, 16 megapiksel kameraya sahip. Samsung Galaxy A53’te ise 32 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

Video kayıt tarafında ise, her iki telefon en fazla 4K/30fps video kaydı yapabiliyor.

Fiyat

Nothing Phone 1 yurt dışında 399 pound fiyat etiketiyle satılacak ve 21 Temmuz’dan itibaren satışta olacak. Karşılaştırma yapacak olursak, Samsung Galaxy A53 5G de yurt dışında 399 pound fiyattan satılıyor.

Samsung Galaxy A53 5G şu anda Türkiye’de de satılıyor. 8999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı ile Samsung Online Mağaza ve yetkili satıcılarda bulunabiliyor. Ayrıca e-ticaret sitelerinde farklı fiyatlardan bulmak mümkün oluyor. Örneğin Amazon.com.tr üzerinde daha düşük fiyata satılıyor.

Sonuç

Nothing Phone 1 kesinlikle farklı görünüyor. Herkesin zevkine uygun olmasa da, standart tasarımdan ve deneyimden farklılaşıyor. Dinamik yenileme hızlı ekranı, Qualcomm işlemcisi, yüksek miktarda RAM, hızlı şarj ve çift 50 megapiksel kamera gibi, kağıt üstünde iyi özelliklere sahip.
Samsung Galaxy A53, iyi bir kamera deneyimi sunan, yüksek kapasiteli pile ve optimum performansa sahip bir orta üst segment Android telefonu. Tasarım açısından daha standart bir çizgide olsa da, bu tasarım bazılarının daha fazla hoşuna gidecektir.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.
Makalenin hazırlanmasında Pocket-lint sitesinden yararlanılmıştır.

İLGİLİ HABERLER