Teknoloji

Nothing’in ilk akıllı telefonu doğrulandı, çok yakında geliyor

nothing 1

Nothing Tech, bir akıllı telefon piyasaya süreceği yönündeki söylentileri doğruladı. Yeni cihaz, Nothing (1) adını taşıyacak.

Nothing tarafından düzenlenen bir etkinlikte Carl Pei, şirketin bir telefon piyasaya süreceğini doğruladı ve onu Nothing ekosisteminin “çarpan kalbi” olarak nitelendirdi. Şirketin planlarında bir telefonun bulunduğuna dair söylentiler ve Pei ile Qualcomm CEO’su Cristiano Amon’un 2022 Mobil Dünya Kongresi’nde piyasaya sürülmemiş bir cihazı incelerken ortaya çıkan bir fotoğrafının ardından beklenen doğrulama gelmiş oldu.

Telefon Android ile çalışacak ve onun performansını optimize ederek sorunsuz ve hızlı çalışacak şekilde tasarlanan Nothing OS tarafından desteklenecektir. Carl Pei, Google’ın uygulamalarını kopyalamayacağını, ancak kullanıcılara “harika bir temiz deneyim sunmak amacıyla” karmaşık animasyonlar kullanmayacağını söyledi.

carl pei nothing 1

Android kullanıcıları, nisan ayında Play Store’da dağıtıma çıkacak Nothing başlatıcısı sayesinde, Nothing OS’i deneyebilecek. Gelecekte bu yazılımla ilgili daha fazla bilgi gelecek.

Yeni akıllı telefon Qualcomm platformuna dayalı olacak, ancak hangi Snapdragon işlemcisi kullanılacağına dair bir onay yok. Bunun amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 olmasını beklemek mantıksız olmayacaktır, ancak henüz bunun için bir doğrulama gelmedi.

Yeni cihazın özellikleri hakkında çok az şey söylendi, sadece Nothing’in piyasayı sallamak ve ekosisteminin kalbine oturabilecek bir akıllı telefon sunmak istediğini anlıyoruz. Ayrıca Pei, Nothing’in ekosisteminin açık olacağını, hem Nothing ürünlerini hem de üçüncü taraf ürünleri içereceğini söyledi. Bunlara ek olarak, Nothing’in şu anda 300 kişilik bir ekibe sahip olduğunu, yerinde bir tedarik zinciri olduğunu ve Qualcomm, Google gibi şirketlerle iş ortaklıklarının bulunduğunu da dile getirdi.

Görünüşe göre, Nothing Phone (1) hakkında daha fazla detay için biraz daha sabretmek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER