Teknoloji

Note 10’da gelecek Exynos 9825 yonga setin varlığı doğrulandı

samsung exynos

Son zamanlarda Samsung’un aynı yıl içinde çıkardığı Galaxy S ve Galaxy Note amiral gemisi cihazları genellikle aynı iç yapım Exynos yonga setlerini taşırdı. Ancak bu durum şimdi değişecek gibi görünüyor.

Galaxy Note 10 için Samsung, Galaxy S10 ailesinde bulunan Exynos 9820’nin daha iyileştirilmiş bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Exynos 9825 yonga seti taşıyan Note 10’un benchmark sonuçları daha önce sızmıştı. Ancak şirketin yonga üretim birimi şimdiye kadar hatta çıkmayı bekleyen ürünlerle ilgili olarak şimdiye kadar pek fazla konuşmamıştı.

Geçtiğimiz hafta sonu durum değişti. Samsung Exynos’un resmi Twitter hesabı üzerinden bir video yayınlandı. Videoda yeni, “evrim geçirmiş”, “bir sonraki kademede” ve “akıllı işlemcinin” 7 Ağustos’ta geleceği belirtiliyor. Galaxy Note 10 ve Note 10+’ın da aynı gün tanıtılacağını bildiğimizden, bu yeni işlemcinin amiral gemisi telefonlarda geleceğini düşünmek yanlış olmaz. Samsung Exynos Twitter hesabı, bir açıdan dedikoduları bu tweet ile doğrulamış oluyor.

https://twitter.com/SamsungExynos/status/1157290006995767296

Umarız Exynos 9825, belirli alanlarda Snapdragon 855 ile arada gözlenen farkları kapatır. Kameranın görüntü işleme performansı, genel performans ve pil ömrü gibi alanlarda iyileşmeler bekliyoruz. Galaxy S10 ailesinde, bu maddeler açısından Exynos 9820 ve Snapdragon 855 işlemcili cihazlar arasındaki farkların açık şekilde gözlendiği belirtiliyordu.

Söylentilere göre, 9820 8nm tabanlı bir işlemciyle, 9825 7nm tabanlı bir işlemci olacak. Bu da, diğer her şey aynı kalsa bile pil tüketimi bakımından yeni yonga setin daha avantajlı olacağını gösteriyor.

Exynos 9825’in tüm özellikleri hakkında detaylar şu an için mevcut değil. Ancak bunları öğrenmek için fazla beklemek gerekmeyecek. Samsung Galaxy Note 10 serisi, 7 Ağustos Çarşamba akşamı düzenlenecek Unpacked etkinliğiyle birlikte tanıtılacak. Detaylar en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER