Teknoloji

Microsoft, Windows 11’in Not Defteri uygulamasına yazım denetimi özelliğini ekliyor

microsoft not defteri

Microsoft, yazım denetimi özelliğini Windows 11’deki Not Defteri uygulamasına getiriyor. Test grubu artık bu yılın ilerleyen dönemlerinde tüm Windows 11 kullanıcılarına açılacak olan Not Defteri’ndeki yeni yazım denetimi desteğine erişebiliyor.

Not Defteri’ndeki yazım denetimi, Microsoft Word’de veya Microsoft Edge tarayıcısında olduğu gibi çalışır. Yanlış yazılan kelimelerin altı otomatik olarak kırmızı renkle çizilir ve yazım önerilerini görmek için sağ tıklayarak hatalar düzeltilebiliyor.

Microsoft uygulamaya otomatik düzeltme özelliğimi de ekledi. Böylece kullanıcılar yazmaya devam ederken hatalar da otomatik olarak düzeltilecek. Not Defteri’ndeki yazım denetimi de birden çok dili destekleyecek. Kullanıcılar belgelerdeki sözcükleri yok sayıp bunları bir sözlüğe ekleyebilecek.

Microsoft’un baş ürün müdürlerinden Dave Grochocki’nin imzasıyla yayınladığı blog yazısında konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor: “Bu özellik bazı dosya türleri için varsayılan olarak etkindir ancak günlük dosyalarında ve genellikle kodlamayla ilişkilendirilen diğer dosya türlerinde varsayılan olarak kapalıdır. Bu ayarı genel olarak veya belirli dosya türleri için Not Defteri uygulaması ayarlarında veya bağlam menüsündeki geçerli dosya için geçici olarak açıp kapatabilirsiniz.”

Not Defteri bir süredir yeni özelliklerle güncelleniyor

Not Defteri’ndeki yazım denetimi, bu yerleşik Windows 11 uygulamasına yapılan uzun bir iyileştirme serisine eklenen en son özelliktir. Microsoft aralık ayında her seferinde kaydetme istemi olmadan uygulamayı kapatmanıza olanak tanıyan yeni bir otomatik kaydetme seçeneği eklemişti. Bundan kısa bir süre sonra uygulamaya bir karakter sayacı yerleştireceğini açıklamıştı. Microsoft ayrıca Not Defteri uygulamasına, sekmelere, Copilot AI entegrasyonuna ve hatta sanal bir stres çarkına karanlık mod ekledi.

İLGİLİ HABERLER