Teknoloji

Norton ve Avast siber güvenliği dönüştürmek için birleşiyor

norton avast

Antivirüs yazılımı pazarının iki önemli oyuncusu Norton ve Avast, değeri 8 milyar doların üstüne çıkan bir anlaşmayla birleşiyor. Norton’un Avast’ın tüm hisselerini satın almasıyla birlikte ortaya çok daha büyük bir siber güvenlik şirketi çıkacak.

NortonLifeLock CEO’su Vincent Pilette, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu kombinasyonla siber güvenlik platformumuzu güçlendirebileceğiz ve 500 milyondan fazla kullanıcıya ulaşabileceğiz. Aynı zamanda siber güvenliği dönüştürmek için inovasyonu hızlandırabileceğiz.”

Birleşmeyle ortaya çıkan yeni yapıda Avast’ın gizlilik odaklı yaklaşımının ve Norton’un kimlik bilgilerini koruma konusundaki uzmanlığının öne çıkması bekleniyor. Siber güvenliğin hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılar için önem kazandığı bugünlerde bu birleşimin oldukça değerli olduğu söylenebilir. Son zamanlarda fidye saldırılarının arttığını da unutmamak gerekiyor.

Çekya merkezli Avast, 11 yıldır bireysel kullanıcılar ve küçük işletmeler için güvenlik yazılımı hazırlıyor. Bir zamanlar Symantec’in bireysel kullanıcılara hizmet veren kolu olan NortonLifeLock ise Symantec’in kurumsal tarafı Broadcom tarafından satın alınırken arkada bırakılmıştı. 1991’den bu yana farklı formlarda varlığını sürdüren Norton antivirüs yazılımı, 30 yıldır popüler bir kullanıcı tercihi olmayı sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER