Teknoloji

North Focals akıllı gözlük yeni yetenekler kazanıyor

north focals

North Focals akıllı gözlük geçtiğimiz aylarda gözler önüne çıkmış ve yurt dışında satışa sunulmuştu. Akıllı gözlük için hazırlanan son güncelleme, dikkat çekici yenilikleri de beraberinde getiriyor. Bu yenilikler arasında ilk göze çarpan ise Spotify için sunulan kontrol desteği oluyor. Kullanıcılar gözlüğe bağlı kontrol cihazında çalan şarkıları geçebilecek, durdurabilecek veya yeniden başlatabilecek, şarkı ya da şarkıcı ismini görebilecek. Bunun için gözlüğün Loop isimli kontrol halkasından yararlanılıyor.

North’un Focals kullanıcılarına sunduğu bir diğer yenilik ise toplu taşıma yol bilgileri oluyor. Kullanıcılar gözlük aracılığıyla yol tarifi alırken, tahmini varış sürelerini de arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Şimdiye kadar Focals kullananlar sadece yürürken yol tarifine ulaşabiliyor ve Uber’den araç çağırabiliyordu. Focals sürüş esnasında kapatıldığı için otomobille yapılan yolculuklarda yol bilgisi sağlanmıyor.

Güncellemeyle sunulan “Rewind” isimli özellik ise gözlüğün yerleşik mikrofonundan yararlanıyor. Sesli notları algılayabilen gözlük, bu sesli notları North’un sunucularına gönderecek. Daha sonrasında bu sesli notlar, yazılı biçimde kullanıcıların e-posta adreslerine gönderilecek.

North Focals için hazırladığı güncellemeyle akıllı gözlüğünün cazibesini biraz daha artırmayı amaçlıyor. Gözlüğün daha çok kişiye ulaşması, şirketin ayakta kalması için büyük önem taşıyor. North kısa süre önce de çoğunlukla üretim departmanında görev yapan 150 çalışanıyla yollarını ayırmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER